Referendum de demitere a unui primar din România, contestat pentru listele de semnături

Organizaţia judeţeană a PNL Bistriţa-Năsăud va contesta în instanţă listele de semnături depuse la Prefectură pentru organizarea referendumului de demitere a primarului oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, după ce au descoperit nereguli în liste, transmite corespondentul MEDIAFAX.

951 afișări
Imaginea articolului Referendum de demitere a unui primar din România, contestat pentru listele de semnături

Referendum de demitere a unui primar din România, contestat pentru listele de semnături

Preşedintele PNL Bistriţa, Ioan Turc, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că ar fi descoperit mai multe probleme în listele de semnături anexate petiţiei prin care se solicita organizarea referendumului de demitere a primarului oraşului Sîngeorz-Băi, iar acestea vor fi contestate în instanţă.

Vom contesta în instanţă listele de semnături depuse. Am văzut cu ochii mei faptul că aceeaşi semnătură este dată de către o persoană pentru mai multe persoane, cu acelaşi instrument de scris şi semnătură identică, nici măcar nu s-a deranjat să schimbe ceva. Vom face tot ceea ce trebuie din punct de vedere juridic şi politic pentru ca această acţiune să nu aibă sorţi de izbândă. Alegerile se fac din patru în patru ani”, a declarat Ioan Turc.

Declaraţiile liderului PNL vin în contextul în care Prefectura Bistriţa-Năsăud a declanşat, miercuri, procedurile de verificare a semnăturilor depuse odată cu petiţia, după ce a primit de la Autoritatea Electorală Permanentă o informare legată de numărul total de alegători cu drept de vot din oraşul Sîngeorz-Băi, înscrişi în Registrul Electoral.

Conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, în Registrul Electoral există 8.686 de alegători, iar pentru organizarea referendumului este nevoie de 2.172 de semnături.

Petiţia prin care se solicita organizarea referendumului de demiterea lui Traian Ogâgău (ales din partea PNL - n.r.), primarul oraşului Sîngeorz-Băi, depusă la Instiuţia Prefectului Bistriţa-Năsăud este o iniţiativă a societăţii civile din oraş, susţinută de o listă de 2.995 de semnături. Oamenii care au semnat petiţia cer demiterea primarului din Sîngeorz-Băi pe motiv că acesta nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile legale şi ar fi prejudiciat bugetul oraşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici