Remanierea lui Dăncilă, tratată cu răceală de Iohannis: Nu mi-a răspuns. Are la dispoziţie 10 zile

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă a primit răspuns de la Klaus Iohannis cu privire la noile propuneri în Guvern, că şeful statului nu i-a transmis nimic, precizând că, potrivit Codului administrativ, acesta are la dispoziţie 10 zile să decidă şi să anunţe public.

736 afișări
Imaginea articolului Remanierea lui Dăncilă, tratată cu răceală de Iohannis: Nu mi-a răspuns. Are la dispoziţie 10 zile

Remaniera lui Dăncilă, tratată cu răceală de Iohannis: Nu mi-a răspuns. Are la dispoziţie 10 zile

„Nu, nu mi-a răspuns. Conform Codului administrativ are la dispoziţie 10 zile să vină cu un răspuns. Eu sper să vină cu un răspuns pozitiv pentru că am venit cu o echipă de oameni competenţi, oameni care au mai fost miniştri, deci nu văd de ce domnul preşedinte ar da un răspuns negativ”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă la Drobeta Turnu Severin, întrebată dacă a primit un răspuns de la preşedintele României.

Chestionată dacă există temei pentru sesizarea la CCR a unui conflict juridic între Guvern şi Preşedinţie, în cazul în care Iohannis nu respectă termenul de 10 zile, premierul a replicat: „Nu vreau să fac scenarii. Cred că e mai bine să aşteptăm răspunsul de la Cotroceni şi pe urmă, împreună cu colegii din CEx, vom lua o decizie. Am spus acest lucru şi de fiecare dată când am ocazia îl repet. Nu vreau să iau o decizie singură. De aceea suntem un partid puternic, de aceea avem foruri statutare, pentru ca aceste decizii să le luăm împreună, şi aşa voi proceda pe viitor”.

Purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian a afirmat, luni, când a anunţat că Teodor Meleşcanu va fi înlocuit la MAE cu Ramona Mănescu, că premierul Viorica Dăncilă va sesiza CCR dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va răspunde în termen de zece zile propunerii făcute de ALDE pentru Ministerul Afacerilor Externe.

„Sperăm că această nouă propunere să aibă un răspuns rapid, aşa cum cere noul Cod administrativ, în termen de zece zile. Îl atenţionăm pe preşedinte ca dacă nu face acest lcuru vom fi în situaţia unui conflict între puterile statului şi doamna premier Dăncilă va fi în situaţia să sesizeze CCR”, a conchis Varujan Vosganian.

Ordonanţa de Urgenţă privind Codul administrativ, adoptată de Guvern la începutul lunii, include şi o prevedere care îl obligă pe şeful statului să se pronunţe în termen de zece zile cu privire la numirea unui membru al Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici