Reportaj Ştirile Pro TV: Povestea celor 82 de studenţi români care învaţă să conducă lumea la Oxford

Românii reuşesc să cucerească cea mai prestigioasă universitate din Marea Britanie. Printre viitorii şefi de stat, directori de multinaţionale sau economişti de talie mondială, găsim la Oxford şi 82 de studenţi români.

1023 afișări
Imaginea articolului Reportaj Ştirile Pro TV: Povestea celor 82 de studenţi români care învaţă să conducă lumea la Oxford

Reportaj Ştirile Pro TV: Povestea celor 82 de studenţi români care învaţă să conducă lumea la Oxford (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ei sunt tinerele talente pe care se bat încă de pe-acum firme mari din străinatate. Deocamdată sunt la studii în sălile unde s-a turnat filmul Harry Potter.

Universitatea Oxford a dat Marii Britanii 26 de prim-miniştri printre care Margaret Thatcher, Tony Blair şi David Cameron. Statele Unite ale Americii au fost conduse şi ele de un absolvent al Universităţii - Bill Clinton. Iar, de-a lungul anilor, 47 de laureaţi ai Premiului Nobel au studiat sau au predat aici, în cea mai veche Universitate din Marea Britanie. în sălile instituţiei au fost formaţi în ultimii 900 de ani scritorii, oamenii de ştiinţă şi economiştii care au schimbat lumea în care trăim.

În prezent România este reprezentată la Oxford, cea mai bună Universitate din Regatul Britanic, de 82 de studenţi. Mai mulţi ca oricând. În plus de anul acesta la Oxford se predă limba română şi alţi zeci de români predau sau conduc proiecte de cercetare în cadrul Universităţii.

Cei 82 de români de la Oxford sunt suficienţi, de exemplu, cât să ocupe peste 20 sau 30 de ani toate posturile de miniştri, şefi de agenţii şi secretari de stat din România. Ar fi o adevărată revoluţie în rândul funcţionarilor publici.

Deocamdată Vadim, Laura, Teodor, Emil şi Ion, 5 dintre românii care gândesc liber la Oxford sunt vânaţi de multinaţionale de top din lumea întreagă şi mai puţin de instuţiile din România.

Citeşte articolul integral despre povestea studenţilor români de la Oxford pe www.stirileprotv.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici