Reşiţa: 14 persoane din blocul unde a avut loc o explozie, cazate într-un internat de liceu

Paisprezece persoane din blocul din Reşiţa unde marţi a avut loc o explozie în urma căreia o persoană a murit şi alte trei au fost rănite, iar zeci de apartamente au fost distruse au fost cazate la un internat al unui liceu, în timp ce restul locatarilor evacuaţi au mers la rude sau prieteni.

365 afișări
Imaginea articolului Reşiţa: 14 persoane din blocul unde a avut loc o explozie, cazate într-un internat de liceu

Reşiţa: 14 persoane din blocul unde a avut loc o explozie, cazate într-un internat de liceu

Purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, Ancuţa Balint, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că 14 din cele 50 de persoane au fost cazate de către Primăria Timişoara în internatul Liceului Economic din Reşiţa, restul mergând la rude sau prieteni.

"Au fost 14 oameni din cei aproximativ 50 afectaţi de explozie care au solicitat cazare de la primărie. Aceştia au fost cazaţi la internatul Liceului Economic din Reşiţa, iar restul s-au dus la rude ori la prieteni. Încă de ieri (marţi - n.r.) şi inclusiv astăzi (miercuri - n.r.) pompierii, alături de oameni de la primărie, au lucrat la consolidarea blocului afectat de explozie", a spus Balint.

Ea a precizat că au fost montaţi mai mulţi stâlpi de susţinere între etajele al doilea şi al treilea, sub supravegherea expertului venit de la Timişoara care va stabili dacă structura de rezistenţă a blocului a fost afectată.

Potrivit sursei citate, sunt trei apartamente care au rămas fără pereţii exteriori şi alte câteva zeci afectate în urma exploziei.

"Deocamdată încă se fac evaluări, sunt trei apartamente care nu mai au pereţii exteriori şi alte câteva zeci care au fost afectate. Sunt unele apartamente care au crăpături sau care au uşile smulse", a mai spus Ancuţa Balint.

O explozie puternică a avut loc, marţi dimineaţă, în jurul orei 7.00, într-un bloc cu zece etaje de pe strada Republicii din Reşiţa, într-un apartament de la etajul al doilea. În urma deflagraţiei, doi bărbaţi şi o femeie au fost răniţi, unul dintre bărbaţi fiind în stare gravă. Toţi cei trei răniţi au fost duşi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

La aproximativ două ore de la producerea deflagraţiei, o femeie de 71 de ani a fost găsită moartă sub dărâmături, pe trotuarul din faţa blocului.

În urma deflagraţiei, mai mulţi pereţi ai locuinţelor s-au prăbuşit, uşile şi geamurile au fost smulse, iar planşeul dintre etajele doi şi trei a căzut. De asemenea, au fost afectate de explozie şi câteva apartamente dintr-un bloc învecinat, o grădiniţă unde s-au spart mai multe geamuri şi două spaţii comerciale.

Reprezentanţii ISU şi ai Poliţiei spuneau că deocamdată nu a fost stabilită cauza exploziei, fiind posibil să se fi produs ca urmare a unei acumulări de gaze de la reţea sau de la o centrală termică.

Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, declara că blocul va fi expertizat de un expert din Timişoara care va stabili dacă se va mai putea locui în acel imobil. Primarul a spus că s-a apelat la un expert din Timişoara în condiţiile în care la Reşiţa sunt doar doi experţi, iar unul este plecat în concediu şi al doilea este bolnav.

Marţi, la sediul Primăriei a avut loc o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a decis ca persoanele evacuate din bloc să fie cazate într-un bloc de garsoniere şi într-un hotel, iar bunurile acestora, rămase în apartamente, să fie păzite de Poliţia Locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici