Restaurantele şi terasele rămân închise, iar proprietarii reacţionează în consecinţă. “E o privare a libertăţii”

  • Proprietarii restaurantelor sunt nemulţumiţi de faptul că nu pot redeschide terasele.
  • Aceştia cer autorităţilor o dată concretă pentru redeschidere.
  • Cifra de afaceri a sectorului HoReCa este estimată la 3 miliarde de euro.
1555 afișări
Imaginea articolului Restaurantele şi terasele rămân închise, iar proprietarii reacţionează în consecinţă. “E o privare a libertăţii”

Sursa FOTO: Profimedia

De mâine, proprietarii de restaurante vor avea de ales să respecte fie legea care permite redeschiderea teraselor în condiţii de siguranţă, fie ordonanţa care stabileşte regulile pe timpul stării de alertă. Aceştia susţin că se simt privaţi de dreptul la muncă şi cer autorităţilor claritate în ceea ce priveşte data şi condiţiile de redeschidere a teraselor.

„E o privare de libertate, e o privare de dreptul la muncă. Ne-am pregătit materie primă, am chemat oamenii la muncă. De ce nu putem urma exemplul ţărilor Europene?” se întreabă Alin Barabancea, director executiv Moon Brasserie.

„Suntem puţin mâhniţi, ne-am obişnuit ca cei care ne conduc să nu ştie şi să nu aibă un plan. Suntem şocaţi că se pot deschide spaţii comerciale de 15.000 de metri pătraţi, dar totuşi o terasă de 100 metri pătraţi sau un local de 200 metri pătraţi nu se poate deschide”, spune şi Orlando Adaniloaie, proprietar Bread and Butter.

În România, cifra de afaceri a sectorului HoReCa este estimată la 3 miliarde de euro. Doar Capitala participă cu o treime din totalul pieţei. Din cauza crizei COVID-19, sectorul va pierde 2,4 miliarde de euro din totalul cifrei de afaceri, estimează Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA). Iar din 400000 de angajaţi, 320.000 vor fi concediaţi.

„Sper să se deschidă cât mai repede, să revină toate lucrurile la normal”, afirmă un tânăr, în timp ce altul spune că „ar fi luate nişte măsuri de siguranţă în terasă, pe când aici pe stradă nu e luată nici o măsură”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici