Restricţii pe Canalul Sulina pentru a permite trecerea unui transport cu gabarit depăşit

Navigaţia pe Dunăre este închisă parţial, sâmbătă, pe Canalul Sulina, pentru a permite trecerea în siguranţă pe fluviu a unui transport special cu gabarit depăşit.

140 afișări
Imaginea articolului Restricţii pe Canalul Sulina pentru a permite trecerea unui transport cu gabarit depăşit

Restricţii pe Canalul Sulina pentru a permite trecerea unui transport cu gabarit depăşit

Restricţiile de trafic au intrat în vigoare la ora 5.00, când două remorchere de mari dimensiuni au făcut manevre în dreptul portului Tulcea. Convoiul se va îndrepta către Marea Neagră.

AFDJ Galaţi a emis un aviz prin care interzice temporar navigaţia pe Canalul Sulina, pentru navele care merg în amonte.

Navele care circulă în aval pot circula resprectând câteva reguli. Din raţiuni de siguranţă, acestea vor păstra o distanţă de cel puţin trei mile marine faţă de convoiul cu gabarit depăşit şi nu vor avea voie să-l depăşească. De asemenea, navele care se află la intrarea în Canalul Sulina aşteaptă pe Marea Neagră.

”Navele sosite la gura Canalului Sulina vor aştepta în Marea Neagră ieşirea convoiului, după care vor fi introduse în portul Sulina. Navigaţia în amonte se deschide imediat după ieşirea convoiului la mare”, se preciza în avizul AFDJ.

Restricţiile de circulaţie nu vizează toate vapoarele. Navele de pasageri care au curse regulate sunt exceptate de la măsurile impuse de AFDJ. Totuşi, comandanţii navelor sunt sfătuiţi să ia măsuri suplimentare de siguranţă la trecerea pe lângă convoiul agabaritic.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici