Restructurarea MAI presupune dispariţia a 1.225 de posturi

Ministrul Dan Nica a declarat, după şedinţa de miercuri a Cabinetului, că restructurarea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) presupune dispariţia unui număr de 1.225 de posturi, care va avea ca rezultat o economie a cheltuieilor cu salariile de 75 de milioane de lei anual.

72 afișări
Imaginea articolului Restructurarea MAI presupune dispariţia a 1.225 de posturi

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Prin restructurarea propusă dispar 1.225 de posturi, prin comasarea unor structuri. Acestea nu vor mai fi ocupate, fapt ce presupune o economie de 75 de milioane de lei pe an", a spus Dan Nica.

Agenţia MEDIAFAX publica, luni, informaţia că peste o mie de posturi vor fi reduse în urma restructurărilor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Surse ministeriale declarau atunci că disponibilizările nu vor afecta angajaţii din sectorul de ordine publică.

Informaţiile publicate, luni, au fost confirmate, miercuri, de ministrul Nica. Acesta a declarat că reorganizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor prevede comasarea Institutului Naţional de Administraţie cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat cu Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale şi a Institutului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor cu Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor.

"Sunt instituţii care au obiecte de activitate similare şi care vor funcţiona împreună", a spus Nica, menţionând totuşi că acestea se autofinanţau.

Ministrul a afirmat că autofinanţarea presupunea, "bineînţeles", şi acordarea unor salarii "generoase".

"Dispar nişte posturi de directori şi de directori adjuncţi", a mai spus Nica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici