Reţea de criminalitate organizată de un român, destructurată

  • O reţea de crimonalitate organizată coordonată de un român a fost destructurată autorităţile austriece, alături de poliţiştii români de frontieră.
  • Gruparea a traficat peste 36.000 de migranţi ilegali pe ruta Ungaria-Austria, iar câştigurile rezultate depăşesc 150.000.000 de euro.
532 afișări
Imaginea articolului Reţea de criminalitate organizată de un român, destructurată

Reţea de criminalitate organizată de un român, destructurată

„Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, împreună cu autorităţile austriece, au documentat şi finalizat activităţile derulate pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată specializată în migraţia ilegală. Coordonatorul grupării este un român, în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale încă din perioada minoratului. În reţea au activat peste 250 de traficanţi, originari din Serbia, Ucraina, Estonia, Lituania, Turcia, România şi din alte state, majoritatea fiind călăuze care conduceau autovehicule prin zone prestabilite. În mai puţin de un şi jumătate, gruparea a traficat peste 36.000 de migranţi ilegali pe ruta Ungaria-Austria, respectiv Ungaria- Slovacia-Cehia-Austria. Câştigurile rezultate din traficul de migranţi depăşesc 150.000.000 de euro, costul unui transfer fiind, în medie, de peste 4.000 euro per migrant”, anunţă Poliţia de Frontieră.

La percheziţia efectuată de poliţiştii de frontieră în Sighet, la unul dintre membrii români ai grupării, au fost identificate 27 de autoturisme posibil folosite la transportul migranţilor pe teritoriul Ungariei şi Austriei.

„La data de 12.05.2022, în prezenţa Ambasadorului României la Viena şi a echipei operative a Poliţiei de Frontieră Române, ministrul federal de interne Gerhard Karner a prezentat rezultatele obţinute în destructurarea unei importante reţele de trafic de migranţi coordonată de un cetăţean român şi a mulţumit autorităţilor române pentru profesionalismul manifestat în documentarea acestui caz. Implicarea poliţiştilor de frontieră români a început în luna iulie 2021, când, la nivelul Poliţiei de Frontieră Maramureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. În urma activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii de frontieră s-a stabilit că, mai mulţi cetăţeni români, desfăşoară activităţi de călăuzire, transport şi adăpostire de migranţi de origine afro-asiatica pe teritoriul statelor Ungaria şi Austria. Având în vedere că persoanele implicate coordonau întreaga activitate infracţională de pe teritoriul Austriei, aspectele rezultate în documentarea dosarului penal au fost transmise autorităţilor competente din Austria prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI) şi Biroului Ataşatului de Interne”, potrivit comunicatului de presă.

Pe 4 mai suspectul principal şi coordonatorul grupării a fost reţinut la Floreşti, judeţul Cluj, de către poliţişti din cadrul Poliţiei Române, iar în data de 06.05.2022 a fost depistat de către poliţiştii de frontieră pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei un alt membru al grupării, la care ulterior a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară. La domiciliul acestuia au fost identificate un număr de 27 autoturisme despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost folosite la transportul migranţilor pe teritoriul statelor Ungaria şi Austria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici