Revolta elevilor într-un liceu din Timişoara care-şi închide porţile în timpul pauzelor. Liceenii s-au strâns în faţa cancelariei

Aproape 300 de elevi de la la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara au protestat, joi, faţă de noua conducere, care nu le permite să părăsească şcoala în pauze. Pe de altă parte, directorul unităţii spune că decizia a fost luată pentru siguranţa lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1792 afișări
Imaginea articolului Revolta elevilor într-un liceu din Timişoara care-şi închide porţile în timpul pauzelor. Liceenii s-au strâns în faţa cancelariei

Revolta elevilor într-un liceu din Timişoara care-şi închide porţile în timpul pauzelor. Liceenii s-au strâns în faţa cancelariei

Protestul la care au participat aproape 300 de elevi înscrişi la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara s-a desfăşurat timp de aproximativ 20 de minute. Liceenii s-au adunat în curtea şcolii, iar apoi au mutat acţiunea de protest în faţa cancelariei, scandând minute în şir “Vrem schimbare”.

Antonia Pup, elevă în cadrul Liceului Pedagogic din Timişoara şi membră în Consiliul Judeţean al Elevilor Timiş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că liceenii sunt nemulţumiţi de faptul că, începând cu noul an şcolar, nu mai au voie să părăsească unitatea de învăţământ în timpul pauzelor. Decizia a fost luată de noul director al Liceului Pedagogic din Timişoara, iar elevii se plâng de faptul că nu au fost consultaţi.

“Protestul s-a fundamentat pe faptul că noua conducere a Liceului Pedagogic, care este de anul acesta, nu pune deloc preţ pe prevederile care sunt stipulate în statutul elevilor, un act normativ aprobat de Ministerul Educaţiei. Drepturile şi obligaţiile elevului nu sunt deloc fructificate în noul ordin de funcţionare interioară al şcolii, care a fost realizat fără consultarea elevilor. Nu mai suntem lăsaţi să părăsim şcoala în pauze. Elevii de 18 ani trebuie să facă o cerere pentru a putea ieşi doar în pauza mare. Nu avem de unde să ne cumpărăm mâncare din incinta şcolii, iar elevii sar gardul ca să îşi cumpere de mâncare”, a afirmat Antonia Pup.

Pe de altă parte, directorul Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara, Olimpia Cirimpei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că decizia a fost luată pentru siguranţa elevilor.

“S-a ajuns la această regulă pentru siguranţa elevilor. Cei de 18 ani au voie să iasă cu acordul părinţilor şi cu cerere scrisă. Regulamentul de ordine interioară va fi rediscutat, tocmai pentru că ei n-au venit înspre noi cu un punct de vedere, cu o contraofertă. În anii precedenţi au avut voie să plece şi era un haos generalizat, intrau, ieşeau când voiau pe bilete de voie. Pentru siguranţa lor am luat această decizie, pentru a-i asigura pe părinţi că atât timp cât sunt la şcoală, le este asigurată siguranţa. Nu am făcut decât să venim în sprijinul părinţilor şi al elevilor. Ei sunt minori şi nu apreciază ca majorii pericolele la care pot fi expuşi în societate. Este o măsură normală în orice şcoală. A fost un butic în incinta şcolii, dar s-a desfiinţat încă de anul trecut, pentru că nu am primit aprobarea pentru schimbarea de destinaţie a spaţiului. Şi atunci am rugat părinţii, copiii să vină cu pacheţel de acasă, pentru că nu avem cum să funcţionăm ilegal”, a afirmat Olimpia Cirimpei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici