Revoltă în Japonia din cauza unor pliante prin care femeile sunt sfătuite să facă masaj şi curăţenie

Autorităţile dintr-un oraş japonez au stârnit revolta locuitorilor după ce au publicat un pliant prin care sfătuiau femeile însărcinate să gătească, să facă frecvent curăţenie în casă şi să le facă soţilor masaj.

289 afișări
Imaginea articolului Revoltă în Japonia din cauza unor pliante prin care femeile sunt sfătuite să facă masaj şi curăţenie

Revoltă în Japonia din cauza unor pliante prin care femeile sunt sfătuite să facă masaj şi curăţenie

Oraşul Onomichi, din prefectura japoneză Hiroshima, a efectuat un sondaj public în 2017, care a fost folosit pentru a crea pliante pentru femeile însărcinate. Ulterior, acestea au fost distribuite locuitorilor.

„Există diferenţe în modul în care bărbaţii şi femeile simt şi gândesc. Unul dintre motive este diferenţa structurală din creierul bărbaţilor şi al femeilor. Se ştie că bărbaţii acţionează pe baza teoriilor, în timp ce femeile acţionează pe baza emoţiilor. Important este să înţelegem diferenţele fiecăruia şi să ne împărţim bine rolurile", scrie pe unul dintre fluturaşi, potrivit CNN.

Pe fluturaşi mai scrie că soţilor şi noilor taţi le place să li se mulţumească pentru îndeplinirea unor sarcini de bază, cum ar fi spălatul vaselor, schimbarea scutecelor şi ţinerea în braţe a copilului.

Soţiile îşi pot irita soţii dacă sunt „ocupate să aibă grijă de copil şi nu fac treburile casnice", se mai arată în pliant.

Concluzia mesajului este că există multe lucruri pe care proaspetele mame le pot face pentru a-şi mulţumi soţii, inclusiv să le facă masaj, să le pregătească prânzul în fiecare zi, să se ocupe de îngrijirea copiilor şi de treburile casnice, să-i întâmpine cu un „bun venit acasă" şi să aibă întotdeauna „un zâmbet pe faţă".

Jurnaliştii locali au atras atenţia asupra fluturaşilor, iar japonezii şi-au exprimat indignarea pe reţelele de socializare.

„Aş dori ca autorităţile locale să conştientizeze că taţii sunt, de asemenea, actori principali în îngrijirea copiilor”, au susţinut mai mulţi japonezi.

Primarul oraşului, Yukihiro Hiratani, a prezentat scuze pe site-ul Primăriei spunând că fluturaşii „nu au fost în concordanţă cu sentimentele femeilor însărcinate, ale mamelor însărcinate şi ale altor persoane implicate în creşterea copiilor şi au provocat sentimente neplăcute pentru mulţi oameni".

El a anunţat că guvernul a oprit distribuirea fluturaşilor deoarece „conţin expresii care promovează atitudini şi practici care stereotipizează rolurile de gen".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici