Video Revolta olimpicilor români, după ce Ministerul Educaţiei a anulat olimpiadele: „De ce nu putem da testele online, ca în alte state?”

  • Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat anularea tuturor olimpiadelor şcolare
  • Elevii care s-au pregătit se declară dezamăgiţi şi doresc desfăşurarea olimpiadelor online
  • Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu ştie, momentan, când sau în ce formă se vor relua olimpiadele
  • Anul trecut elevii olimpici au obtinut un total de 200 de distincţii prin participarea la concursuri internationale si regionale
1705 afișări

Olimpiadele s-au anulat. Sute de elevi s-au pregătit, dar nu se pot bucura de rezultatele muncii lor.

Liviu este unul dintre olimpicii României. S-a calificat la faza naţională de informatică şi economie. După un an de pregătire intensă, la olimpiada de matematică nu a mai apucat.

Moanţă Liviu– olimpic la matematică şi informatică: Visurile noastre au fost spulberate de decizia de anulare a acestor olimpiade. Suntem toţi foarte dezamăgiţi şi sperăm să se găsească o soluţie pentru a putea totuşi participa în format online sau la toamnă când contextul epidemiologic ne va permite să ne întoarcem la normal.

Domnul Tuţescu este profesor de matematică de 38 de ani. În cariera sa, elevii i-au adus zeci de medalii de bronz, argint şi aur.

Ţuţescu Lucian – profesor de matematică: Mă doare sufletul că m-am ocupat de nişte copii de la mine de la şcoală şi sunt fantastici aceşti copii. Sunt încântat eu, după atâta experienţă, de ce valori au.  Suferă enorm că nu participă la aşa ceva, chiar suferă pentru că te pregăteşti şi nu ai o finalitate. Pot fi ţinute online. Rog pe doamna Ministru să ţină cont şi de aceşti copii deosebiţi, foarte pasionaţi.

Cristian Tănase– purtător de cuvânt- Ministerul Educaţiei şi Cercetării: Olimpiadele şi simulările râmân anulate până la o dată comunicată ulterior. Indiferent că se vor relua online sau într-o sală de clasă, în momentul în care se va lua o decizie, se va comunica.

Anul trecut, elevii olimpici au obtinut un total de 200 de distinctii prin participarea la concursuri internationale si regionale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici