REZULTATE BACALAUREAT 2012: Au fost depuse 53.773 de contestaţii. Lista contestaţiilor în fiecare judeţ

Peste 53.700 de contestaţii au fost depuse de candidaţi din rândul celor care nu promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie de anul acesta, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

4030 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2012: Au fost depuse 53.773 de contestaţii. Lista contestaţiilor în fiecare judeţ

REZULTATE BACALAUREAT 2012: Lista contestaţiilor în fiecare judeţ (Imagine: Grigore Pop/Mediafax Foto)

Contestaţiile la examenul de bacalaureat au putut fi depuse luni, între orele 8.00 şi 12.00, la toate unităţile de învăţământ unde a fost susţinut examenul. Elevii care au depus contestaţii vor afla rezultatele finale pe 13 iulie.

Majoritatea contestaţiilor, mai precis 19.325 dintre acestea, vizează notele la proba scrisă de limba română.

Alte peste 17.600 de contestaţii sunt pentru notele la proba de matematică, iar 13.890 de contestaţii, pentru proba la alegere, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 - NOTELE DUPĂ CONTESTAŢII

BUCUREŞTI

În Capitală, au fost depuse 7.408 contestaţii, cele mai multe vizând, de asemenea, notele la română şi matematică. "Pentru notele la română şi matematică, avem câte 2.500 de contestaţii", a precizat preşedintele Comisiei municipale de bacalaureat, Nicolae Nuţu.

La bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie, în Bucureşti au fost 22.402 candidaţi, dintre care au promovat examenul doar 8.268.

ALBA

Peste o mie de candidaţi din Alba, nemulţumiţi de rezultatele examenului de bacalaureat, au depus contestaţii, cele mai multe solicitări de recorectare a lucrărilor fiind înregistrate la limba şi literatura română şi matematică,în timp ce în Bihor aproape 2000 de absolvenţi au contestat rezultatele.

Preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat Alba, Rodica Groza, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că la nivelul judeţului au fost depuse 1.053 de contestaţii în urma rezultatelor de la bacalaureat.

Groza a spus 389 de elevi au cerut recorectarea lucrărilor de la proba scrisă la limba şi literatură română, iar alţi 258 la matematică.

Potrivit sursei citate, lucrările din judeţul Alba ale căror note au fost contestate vor fi recorectate la Târgu Mureş.

BIHOR

În Bihor, din cei 6.418 de elevi care au susţinut bacalaureatul, 1.914 au contestat notele primite, cele mai multe contestaţii - 753 -, fiind depuse la limba şi literatura română.

Potrivit datelor postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, în judeţ 1.914 elevi care au susţinut bacalaureatul au depus contestaţii.

Cei mai mulţi, 753 la număr, au contestat nota la limba şi literatura română. La matematică s-au depus 683 de contestaţii, la proba la alegere 437, iar la limba şi literatura maternă 41. Elevii îşi vor afla notele finale pe 13 iulie.

BISTRIŢA NĂSĂUD

Un număr de 884 de contestaţii au fost depuse în judeţul Bistriţa-Năsăud în urma examenului de bacalaureat.

"În total, au fost depuse 884 de contestaţii. La centrul de examen de la Colegiul Naţional «Liviu Rebreanu» Bistriţa au fost depuse 159 de contestaţii, la Colegiul Naţional «Andrei Mureşanu» Bistriţa - 98, la Colegiul Tehnic «Grigore Moisil» Bistriţa - 93, la Colegiul Tehnic InfoEl Bistriţa -146, la Colegiul Naţional «Petru Rareş» Beclean - 116, la Colegiul Naţional «George Coşbuc» Năsăud - 197, iar la centrul de examen de la Liceul Teoretic «Solomon Haliţă» Sângeorz Băi - 75", se arată în comunicatul ISJ Bistriţa-Năsăud.

BRĂILA

La Brăila, judeţul cu cel mai mare procent de promovabilitate din ţară, au fost înregistrate 455 de contestaţii.

În judeţul Brăila, s-au înscris la bacalaureat 2012 2.429 de elevi, iar prezenţi au fost 2.296.

Unităţile cu cea mai mare rată de promovabilitate din judeţ sunt Colegiul Naţional "Gheorghe Murgoci" - 98,15 la sută şi Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" 96.89 la sută.

BUZĂU

Un număr de 1.108 contestaţii au fost depuse în judeţul Buzău în urma examenului de bacalaureat, cele mai multe, 401, fiind la matematică.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Geta Burducea, din cele 1.108 contestaţii depuse, luni, de absolvenţii de liceu nemulţumiţi de notele primite la bacalaureat, cele mai multe, 401, au fost la matematică, în timp ce la limba şi literatura română s-au înregistrat 334 de contestaţii, 144 la biologie, iar la istorie 76 de contestaţii.

CLUJ

Un număr de 1.693 de contestaţii au fost depuse, luni, în judeţul Cluj, de absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat, 1.329 au fost înregistrate în judeţul Mureş, iar în Covasna - 441, cele mai multe la Limba şi literatura română.

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că au fost înregistrate, în aceeaşi zi, 1.693 de contestaţii ale bsolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat, cele mai multe fiind la limba şi literatura română.

"Au fost înregistrate 1.693 de contestaţii de către elevii nemulţumiţi de notele obţinute la examenul de bacalaureat. Majoritatea au fost depuse la limba română. Aceste contestaţii se vor verifica de o comisie specială dintr-un alt judeţ. Rezultatele finale vor fi afişate în 13 iulie", a spus Cuibus.

Potrivit acestuia, anul trecut, după contestaţii, procentul de promovabilitate a crescut în judeţul Cluj de la 54,07 la sută la 54,91 la sută, fiind înregistrate peste 2.300 de contestaţii, din care 773 au fost admise.

CONSTANŢA

Peste 2.300 de solicitări de recorectare a lucrărilor au fost depuse, luni, de către elevii constănţeni nemulţumiţi de rezultatele obţinute în cadrul examenului de bacalaureat.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, luni, între orele 08.00 şi 12.00, s-a desfăşurat etapa de depunere a contestaţiilor în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a Examenului de Bacalaureat în anul şcolar 2011 - 2012, în judeţul Constanţa fiind depuse 2.330 de solicitări de recorectare a lucrărilor.

Dintre acestea, cele mai multe contestaţii, 899, au fost depuse la Matematică, în timp ce la Limba şi literatura română au fost depuse 793 de solicitări de recorectare a lucrărilor. De asemenea, din totalul de 2.330 de contestaţii, 279 au fost la Biologie, 153 la Fizică, 85 la Geografie, 59 la Istorie, 44 la Chimie, nouă la Informatică, câte două la Psihologie, Logică şi argumentare şi Limba şi literatura maternă şi câte una la Economie, Filozofie şi Sociologie.

Centralizarea cererilor prin care se contestă notele iniţiale s-a făcut la nivelul centrelor de evaluare, după care au fost preluate de Comisia Judeţeană de Bacalaureat pentru a fi transmise către centrul zonal de contestaţii, stabilit de MECTS. Contestaţiile se vor rezolva în perioada 10 - 12 iulie, urmând ca centrele de examen să să afişeze rezultatele finale în data de 13 iulie.

COVASNA

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, inspectorul Farkas Csaba, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că la instituţia pe care o reprezintă au fost depuse în total 441 de contestaţii, cele mai multe fiind la limba şi literatura română - 174.

HUNEDOARA

Un număr de 1.106 contestaţii au fost depuse în urma examenului de bacalaureat, în judeţul Hunedoara, cele mai multe fiind înregistrate la disciplinele matematică şi limba şi literatura română, iar cele mai puţine la logică şi limba maghiară.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara a anunţat, luni, că au fost depuse 1.106 contestaţii, iar numărul cel mai mare de contestaţii s-a înregistrat la disciplina Matematică, urmată de Limba română.

MUREŞ

În judeţul Mureş, au fost înregistrate 1.329 de contestaţii, cele mai multe la Limba şi literatura română şi Matematică.

"Avem 1.329 de contestaţii, cele mai multe fiind făcute la Limba şi literatura română - 507 şi Matematică - 406. În următoarele ore lucrările ale căror note sunt contestate vor fi trimise la centrul de contestaţii şi reevaluare din Cluj-Napoca, unde vor fi recorectate în perioada 10-12 iulie. În 12 iulie se prelucrează, iar în 13 iulie se afişează rezultatele definitive", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Raluca Marian.

Aceasta a adăugat că majoritatea contestaţiilor au fost făcute de elevi care nu au reuşit să obţină media generală 6.00, necesară pentru promovarea examenului, dar sunt şi alţii care doresc mărirea notei primite inţial.

SĂLAJ

Un număr de 421 de contestaţii au fost depuse în judeţul Sălaj în urma examenului de bacalaureat, dintre care mai mult de jumătate au fost înregistrate la centrul de evaluare de la Grupul Şcolar "Voievodul Gelu" din Zalău.

"În Sălaj au fost depuse 421 de contestaţii de către candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat. Din acestea, mai mult de jumătate - 227 - au fost înregistrate la centrul de evaluare de la Grupul Şcolar «Voievodul Gelu» din Zalău. Alte 46 de contestaţii au fost înregistrate la centrul de evaluare de la Grupul Şcolar «Ioan Ossian» din Şimleu Silvaniei, iar 148 la centrul de evaluare de la Liceul Pedagogic Zalău", a spus Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Gheorghe Bancea.

SUCEAVA

Un număr de 1.717 contestaţii au fost depuse de absolvenţii din judeţul Suceava care au susţinut examenul de bacalaureat, anul trecut fiind înregistrate 3.515 contestaţii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în judeţ s-au depus 1.717 contestaţii la examenul de bacalaureat, în 2011 fiind înregistrate 3.515 contestaţii.

Ea a menţionat că aceste contestaţii vor fi soluţionate într-un centru regional organizat de Ministerul Educaţiei.

Hacman a precizat că nu a fost încă întocmită o statistică pe discipline a contestaţiilor.

TIMIŞ

Un număr de 1.184 de contestaţii au fost depuse în judeţul Timiş, în urma examenului de bacalaureat, cele mai multe, 413, fiind la limba şi literatura română.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Cornel Petroman, aproximativ 1.200 de candidaţi la examenul de bacalaureat au depus contestaţii.

Cele mai multe contestaţii, 413, au fost depuse la limba şi literatura română, în timp ce la matematică au fost depuse 409 contestaţii, iar la biologie - 123.

La geografie au fost depuse 88 de contestaţii, la chimie - 49, la anatomie - 47, la fizică - 28, la informatică - 11, la limbi moderne - şase, la logică şi sociologie câte patru şi câte o contestaţie la psihologie şi filosofie.

VRANCEA

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Vrancea, luni, au fost depuse 754 de contestaţii, cele mai multe la matematică. Astfel, 245 de contestaţii au fost înregistrate la matematică, 241 la română, iar restul la alte discipline.

REZULTATELE LA BACALAUREAT 2012, afişate pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE.

Sesiunea de toamnă BAC 2012

Pentru absolvenţii de liceu care au picat BAC-ul în vară sau care au ales să-şi maximizeze şansele de promovare există şi sesiunea de toamnă, care se va desfăşura în perioada august-septembrie 2012 şi vor primi atunci rezultate BACALAUREAT 2012.

Calendar BAC 2012 sesiunea de toamnă

16-20 iulie: Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
20-21 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
20-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
21-22 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)
23-24 august: Evaluarea competenţelor digitale (proba D)
27 august: Proba scrisă la limba şi literatura română
28 august: Proba scrisă la limba maternă
29 august: Proba obligatorie a profilului
31 august: Proba la alegere a profilului şi specializării
2 septembrie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea constestaţiilor (16:00-20:00)
3-4 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor
5 septembrie: Afişarea rezultatelor finale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici