REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Edu.ro publică ierarhia mediilor pentru fiecare judeţ

Edu.ro publică ierarhia mediilor pe baza cărora se va face ADMITEREA LA LICEU 2014. Patru elevi din Capitală au media 10 la admiterea în liceu, calculată după notele la evaluarea naţională şi cele din gimnaziu, iar peste 1.100 au sub 5, cea mai mică fiind de 2,15, potrivit ierarhiilor afişate joi seară la şcoli şi centralizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

10137 afișări
Imaginea articolului REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Edu.ro publică ierarhia mediilor pentru fiecare judeţ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Edu.ro publică ierarhia mediilor pentru fiecare judeţ (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cei patru elevi cu medie maximă sunt Elena Marşeu (Şcoala nr. 194), Marius Răzvan Mihai (Şcoala "Constantin Brâncuşi"), Carmen Theodora Noreţu (Şcoala "Herăstrău") şi Miruna Georgiana Monica Preda (Şcoala "Genesis").

Majoritatea celor 11.564 de elevi de clasa a VIII-a din Bucureşti au medii peste 5 în vederea admiterii în liceu.

Medii sub 5, mai precis între 2,15 şi 4,99, au obţinut 1.145 de elevi.

ADMITEREA ÎN LICEU se va face pe baza mediei la evaluarea naţională în pondere de 75%, restul de 25 la sută fiind dat de media din gimnaziu.

Până anul acesta, nota la admitere era calculată ca medie artimetică a mediilor de la evaluare şi din gimnaziu.

Potrivit legislaţiei în vigoare, se pot înscrie în învăţământul liceal şi elevii care au obţinut medii sub 5 la evaluarea naţională.

REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014-2015.

Din 4 până în 8 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, şi vor fi verificate fişele editate de calculator, pentru corectarea eventualelor greşeli.

După ce baza de date va fi verificată de Comisia Naţională de Admitere, în 15 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate în 16 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 25 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.

A doua etapă de ADMITERE va avea loc în perioada 16 -31 iulie. În perioada 16-21 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi. Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 24 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 24-25 iulie.

În 25 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma înscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Mediafax.ro vă oferă în timp real toate informaţiile despre Rezultate Evaluare Naţională 2014, soluţionarea contestaţiilor şi Rezultate finale la Evaluare Naţională 2014, precum şi rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea în liceu, care vor fi publicate şi pe Edu.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici