REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ: Situaţia pe JUDEŢE

Primele rezultate la evaluarea naţională au fost afişate vineri, până la ora 16.00, iar contestaţiile pot fi depuse de elevii de clasa a VIII-a până la ora 20.00. Rezultatele finale se afişează marţi, 1 iulie.

11454 afișări
Imaginea articolului REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ: Situaţia pe JUDEŢE

REZULTATE EVALUAREA NAŢIONALĂ: Situaţia pe JUDEŢE (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Dâmboviţa: Peste 35% din elevi au medii sub 5 la evaluare; la patru şcoli niciun elev nu are peste 5

Peste 35 la sută dintre absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut evaluarea naţională în judeţul Dâmboviţa au obţinut medii sub 5, iar în patru şcoli niciun elev nu a reuşit să ia peste 5, în timp ce în judeţul Prahova o cincime dintre elevi au avut medii sub 5.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, din totalul de 4.358 de elevi care au susţinut evaluarea naţională în acest judeţ, 64,32 la sută au obţinut medii peste 5, iar patru elevi au avut media 10.

În şase din cele 177 de şcoli din Dâmboviţa toţi elevii au reuşit să obţină medii peste 5 la examenul naţional, în timp ce în patru unităţi de învăţământ niciunul dintre candidaţi nu a avut o medie mai mare de 5.

În judeţul Prahova, din totalul de 5.330 de elevi care au susţinut evaluarea naţională doar trei au reuşit să obţină media 10, în timp ce peste o mie de elevi au medii mai mici de 5.

Datele parţiale centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova arată că în acest judeţ din totalul de 5.408 absolvenţi de clasa a opta 5.330 s-au prezentat la ambele probe ale examenelor naţionale, iar dintre aceştia 1.005 elevi au avut medii mai mici de 5.

Trei elevi, toţi de la şcoli din Ploieşti, au avut media 10 la acest examen, iar 655 de candidaţi au avut medii generale peste 9.

La proba de Limba română nouă candidaţi au avut note de 10, iar 840 au primit note sub 5, în timp ce la proba de Matematică 167 de elevi au avut note de 10 şi 974 au primit note sub 5. De asemenea, 26 de absolvenţi de gimnaziu au avut medii cuprinse între 1 şi 1,99.


Braşov: 73,55 % din elevi au obţinut peste 5 la evaluarea naţională; un singur copil a avut media 10

Peste 73,5 la sută din elevii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională, în judeţul Braşov, unde un sigur elev a avut media 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În judeţul Braşov au susţinut evaluarea naţională 3.490 de elevi de clasa a VIII-a.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Victor Vijoli, 73,55 la sută dintre elevi au obţinut medii peste 5 şi au existat 130 de note de 10, dintre care şase note de 10 la Limba română şi 124 la Matematică.

Conform sursei citate, 71,98 la sută din elevi au luat note peste 5 la Limba română, iar la Matematică -77,31 la sută.

Un singur elev din judeţ, de la Colegiul ”Dr. Ioan Meşotă” din municipiul Braşov, a obţinut media zece.

”Având în vedere complexitatea subiectelor, comparativ cu anul trecut rezultatele au fost un pic mai slabe. Anul trecut procentul elevilor cu medii peste 5 a fost de 80,26 la sută. Anul acesta subiectele au fost un pic mai echilibrate, cu un grad de dificultate menit a-i selecta pe elevii cei mai buni, au fost foarte bine alese şi bine gândite. Rezultatul este sub aşteptări, dar reflectă situaţia reală a gradului de pregătire. Acesta este nivelul nostru în acest moment, dar ţinând cont că la simulare procentul de note peste 5 a fost undeva la 51, eu spun că stăm bine“, a spus Vijoli.

 

Mehedinţi: 65,89% din elevii de clasa a VIII-a au luat medii peste 5 la evaluarea naţională

Aproape 66 la sută din elevii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională, înaintea depunerii contestaţiilor, un singur elev reuşind să obţină nota 10 la limba română şi alţi 47 nota 10 la matematică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În judeţul Mehedinţi, la evaluarea naţională s-au înscris 2.206 elevi, fiind prezenţi la ambele probe 2.158.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, niciunul dintre absolvenţii clasei a VIII-a nu a reuşit să obţină media 10 la evaluarea naţională.

Conform statisticii făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, 1.056 de elevi au luat note peste 5 la Limba şi literatura română, ceea ce corespunde unui procent de 66,36, doar unul dintre aceştia reuşind să obţină nota 10. La Matematică, note cuprinse între 5 şi 10 au obţinut 1.529 de elevi, adică 70,85%, 47 dintre aceştia având nota 10.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Mirela Pintea Enea, susţine că profesorii s-au mobilizat pentru pregătirea elevilor pentru evaluarea naţională după ce au văzut rezultatele slabe la simularea examenului.

”Raportând la rezultatele obţinute la simularea din primăvară, ceea ce ne-a pus pe jar pe toţi aici la nivel de inspectorat şcolar, observăm o creştere a procentului, astfel încât la simularea din primăvară am avut un procent de 40,38 la sută. Aşadar, creşterea este semnificativă, motiv pentru care mulţumesc tuturor cadrelor didactice care s-au implicat şi au luat toate măsurile necesare pentru a creşte procentul de promovabilitate”, a declarat Pintea Enea.
În judeţul Mehedinţi, la Evaluarea Naţională s-au înscris 22.06 elevi, iar prezenţi la ambele probe au fost 2158.

Anul trecut, 74,39 la sută din elevii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională, în judeţul Mehedinţi.

 

Iaşi: 72,9% din elevi au obţinut medii peste cinci la evaluarea naţională; 18 copii au luat 10

Aproape 73 la sută din elevii care au susţinut evaluarea naţională în judeţul Iaşi au obţinut medii peste cinci, iar 18 candidaţi au obţinute medii maxime, rezultatele fiind însă mai slabe faţă de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, 6.596 de elevi de clasa a VIII-a au participat la evaluarea naţională, iar 72,92 la sută dintre aceştia au obţinut medii peste cinci, în timp ce anul trecut au luat peste cinci 74,71 la sută din elevi.

”Procentul de promovare în judeţul Iaşi, înainte de contestaţii, este 72,92. Este îmbucurător că avem un procent mai mare de promovare la matematică faţă de anul trecut. Cu siguranţă că după soluţionarea contestaţiilor procentul general de promovare va creşte cu două sau trei unităţi”, a declarat şeful ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă.

În judeţul Iaşi s-au înregistrat 18 medii de 10, comparativ cu 59, anul trecut.

”Este o scădere faţă de anul trecut în ceea ce priveşte notele maxime. Dacă în acest an avem 253 note de 10 la matematică, anul trecut am avut 572 de note de 10. La limba română sunt 41 note de 10, în timp ce anul trecut am avut 101”, a precizat şeful ISJ Iaşi Camelia Gavrilă.

Un număr de 59 de note au fost între 1 şi 2, iar 255 de lucrări au primit note cuprinse între 2 şi 3.

”Subiectele la matematică au fost destul de grele în ultima parte, iar la limba română textul de Minulescu nu prea a fost adecvat vârstei. Textul nonficţional mi s-a părut destul de elevat, viza un anumit nivel de experienţă de lectură. Tranşele de note se aşează în curba lui Gaus, creşte la notele 7 şi 8 şi descreşte la 9 şi 10”, a mai spus Camelia Gavrilă.

În 21 de centre de examinare din cele 187 din judeţul Iaşi toţi elevii au luat medii peste cinci.

 

Suceava: 78% din elevi au luat medii peste 5 la evaluarea naţională; 14 copii au media 10

Peste 78 la sută din elevii de clasa a opta au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională în judeţul Suceava, iar 14 copii au media 10, potrivit statisticii întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) înainte de contestaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform reprezentanţilor ISJ Suceava, din cei 6.933 de candidaţi înscrişi la acest examen s-au prezentat 6.794 de elevi, din care 78,52 la sută au obţinut medii peste 5, iar 14 copii au luat media 10.

La proba de limba română au fost înregistrate 35 de note de zece, iar la matematică au fost 162 de note de zece.

Medii de zece au obţinut 14 candidaţi, alţi 671 au obţinut medii între 9 şi 9,99, iar 1.062 au avut între 8 şi 8,99. Un număr de 1.198 de copii au medii între 7 şi 7,99, alţi 1.239 de elevi au medii între 6 şi 6,99, iar 1.151 de candidaţi au medii între 5 şi 5,99. Un număr de 1.459 de candidaţi au obţinut medii sub 5.

Contestaţile pot fi depuse între orele 16.00 - 20.00, iar marţi se afişează rezultatele finale.

Anul trecut, 84,24 la sută din elevii de clasa a opta au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională în judeţul Suceava, înainte de contestaţii.

 

Vaslui: Peste 60 la sută din absolvenţii de clasa a VIII-a au medii peste 5 la evaluarea naţională

Peste 60 la sută din absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Vaslui care au susţinut evaluarea naţională au obţinut medii peste cinci, un singur elev, de la Colegiul "Gheorghe Roşca Codreanu" din Bârlad, reuşind să obţină media 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, 60,68 la sută din absolvenţii de gimnaziu din judeţ care au susţinut examenele de la evaluarea naţională au obţinut medii peste cinci, procentul fiind cu aproape nouă la sută mai mic faţă de anul trecut.

La limba şi literatura română, 64,99 la sută din elevi au obţinut note peste cinci, iar la Matematică - 64 la sută.

"Chiar dacă procentul celor care au obţinut cel puţin media cinci este mai mic decât anul trecut, considerăm că este un rezultat normal, muncit, având în vedere că subiectele au fost mult mai dificile în acest an”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Un singur elev, de la Colegiul Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu" Bârlad, a reuşit să ia nota 10 la ambele discipline.

De asemenea, cinci absolvenţi - patru de la unităţi de învăţământ din Bârlad şi unul din comuna Blăgeşti - au obţinut nota 10 la limba română, în timp ce la matematică 51 de elevi au luat nota maximă.

Contestaţiile la acest examen se depun până vineri la ora 20.00 şi vor fi soluţionate până luni.

Covasna: 72 la sută din elevii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională

Peste 72 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Covasna au luat medii peste 5 la evaluarea naţională, înaintea contestaţiilor, rezultatele fiind mai slabe faţă de 2013 la limba română, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit rezultatelor afişate, vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, 1.095 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţ au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională, ceea ce reprezintă 72 la sută din numărul total al elevilor care au susţinut examenul.

Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la limba şi literatura română, doar 56 la sută din cei 1.527 de candidaţi reuşind să obţină medii peste 5, în timp ce la limba maghiară, susţinută de 1.103 candidaţi, procentul a fost de 92 la sută, iar la matematică de 73 la sută.

Potrivit datelor ISJ Covasna, în 2013, 64 la sută din elevi au luat medii peste 5 la limba şi literatura română, la matematică 70 la sută, iar la limba maghiară 90 la sută.

Anul trecut, în judeţul Covasna, 76,08 la sută dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5 la evaluarea naţională, după rezolvarea contestaţiilor.

Contestaţile pot fi depuse între orele 16.00 - 20.00, iar marţi se afişează rezultatele finale.

La Arad, o treime din elevii care au susţinut evaluarea naţională au luat medii sub 5

O treime din elevii de clasa a VIII-a din judeţul Arad au obţinut medii sub 5 la evaluarea naţională, iar dintre aceştia aproape 70 au avut medii între 1 şi 1,99, în timp ce doar cinci elevi au luat medii de zece, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, în judeţ s-au înscris la evaluarea naţională 3.508 de elevi care au terminat clasa a VIII-a, iar prezenţi la testări au fost 3.381.

Rezultatele publicate de ISJ Arad arată că 66,58 la sută dintre elevi au obţinut medii mai mari de cinci, ceea ce înseamnă că o treime, adică 1.130 de copii, au medii sub cinci. Dintre cei cu medii mici, 68 au obţinut medii doar între 1 şi 1,99.

În judeţ au fost înregistrate doar cinci medii de 10, faţă de 18 anul trecut. Cele mai multe note de 10 au fost obţinute la matematică, respectiv 44, în timp ce numai opt note de 10 au fost înregistrate la limba română.

Evaluarea naţională a fost organizată în 114 unităţi şcolare - centre de examen, arondate unui număr de 26 centre de comunicare, iar evaluarea lucrărilor scrise s-a făcut în patru centre zonale.

Anul trecut, procentul elevilor cu medii sub cinci a fost mai mic, respectiv de 27,87.

Contestaţile pot fi depuse între orele 16.00 - 20.00, iar marţi se afişează rezultatele finale.

 

Timiş: Peste 61% din elevi au medii peste 5 la evaluarea naţională; Bistriţa-Năsăud - 66,7%

Un procent de 61,2 din elevii care au susţinut evaluarea naţională în Timiş au obţinut medii peste cinci, în timp ce în Bistriţa-Năsăud procentul celor cu medii mai mari de cinci este de 66,7 şi un singur elev a avut media 10, în ambele judeţe rezultatele fiind mai slabe faţă de anul trecut.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, rezultatele examenului de evaluare naţională, afişate vineri, arată că în judeţul Timiş patru elevi au obţinut media zece, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În total, au fost şapte note de zece la Limba română şi 85 de note de zece la Matematică. La cea din urmă disciplină, 173 de candidaţi au luat note între 1 şi 1,99, iar la Limba română 253 de candidaţi au obţinut note între 1 şi 1,99.

La Limba română, 61,17 la sută au obţinut note peste cinci, la Matematică - 62,3 la sută, în timp ce la Limba maternă - 91,53 la sută au note peste cinci.

Ca urmare, în judeţul Timiş procentul celor care au obţinut medii peste cinci este de 61,20.

În judeţ, la evaluarea naţională au participat 4.808 elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a.

În anul 2013, la evaluarea naţională în judeţul Timiş 69,13 la sută din elevi au avut medii peste cinci.

În Bistriţa-Năsăud, s-a înregistrat o singură medie zece.

Inspectorul general adjunct Mihai Mureşan de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că, dintre cei 2.856 de absolvenţi de clasa a VIII-a care s-au înscris la evaluarea naţională, la examenele propriu-zise au participat 2.771, niciun elev nefiind eliminat.

Conform sursei citate, dintre aceştia, 923 au obţinut medii mai mici de cinci, ceea ce echivalează cu 33,3 la sută, iar 1.848 au media cinci sau mai mari de cinci, procentul fiind de 66,7.

La proba de Limba română, note sub cinci au luat 827 de elevi - 29,7%, iar cinci sau mai mari de cinci un număr de 1.953 de elevi - 70,3 la sută.

La Matematică, 841 de elevi au luat note sub cinci - 30,3 la sută, iar cinci sau peste cinci au obţinut 1.930 - 69,7 la sută.

"La proba de română, am avut trei note zece, iar la matematică 40, însă un singur elev a luat zece la ambele discipline. Anul trecut, procentul celor care au luat medii peste cinci a fost de peste 70, ceea ce înseamnă că anul acesta rezultatele sunt sensibil mai slabe", a explicat Mihai Mureşan.

Contestaţiile la acest examen se depun până vineri la ora 20.00 şi vor fi soluţionate până luni.

 

Peste 82% din elevi au luat medii peste 5 la evaluarea naţională, la Cluj; la Sibiu - 74,5%

Peste 82 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Cluj au luat medii peste 5 la evaluarea naţională, înaintea contestaţiilor, iar în judeţul Sibiu 74,57 la sută din candidaţi au obţinut medii peste 5, potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare din cele două judeţe.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că 20 de elevi de clasa a VIII-a din judeţ au obţinut media 10 la evaluarea naţională, în timp ce anul trecut 38 de copii au avut media 10.

Potrivit sursei citate, au existat 42 de note de zece la română, şase la limba maternă (două la germană şi patru la maghiară) şi 191 la matematică, iar şase din cei 20 de elevi care au obţinut media zece provin de la Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” Cluj-Napoca.

”Procentul celor care au obţinut media peste 5 la nivel judeţean este de 82,79, care mi se pare unul destul de bun", a precizat şeful ISJ Cluj.

La evaluarea naţională s-au prezentat la examen în judeţul Cluj 4.233 de elevi la proba de limba română, 550 la limba maternă şi 4.226 la matematică, în timp ce 125 de elevi au absentat.

În judeţul Sibiu, au susţinut evaluarea naţională 3.036 de elevi, iar 74,57 la sută au luat peste media cinci.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Sibiu au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că un număr de 3.036 de elevi au susţinut probele evaluării naţionale, 74,57 la sută dintre aceştia obţinând media cinci.

La matematică, 73,81 la sută din elevi au luat note peste 5, iar 65 dintre ei au reuşit să ia nota zece, în timp ce la limba română 81,12 la sutăau luat note peste 5, iar 12 elevi au primit zece.

În judeţul Sibiu, doar trei elevi au reuşit să obţină media generală zece.

Contestaţile pot fi depuse între orele 16.00 - 20.00, iar marţi se afişează rezultatele finale.

 

Constanţa: Puţin peste două treimi din absolvenţii de clasa a VIII-a au promovat evaluarea naţională

Peste 200 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Constanţa au obţinut note de 10 la evaluarea naţională, procentul de promovabilitate în judeţ fiind de 68,25 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor prezentate, vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, 68,25 la sută din elevii de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5 la evaluarea naţională - 72,75 la sută la limba şi literatura română şi 70,40 la sută la matematică.

Dintre aceştia, 205 absolvenţi au fost notaţi cu 10 la matematică, iar 12 cu nota maximă la limba şi literatura română.

Contestaţiile pot fi depuse vineri, în intervalul 16.00 - 20.00, la unitatea de învăţământ unde au fost susţinute probele, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 1 iulie.

Admiterea în liceu se va face pe baza mediei de la evaluarea naţională în pondere de 75%, restul de 25 la sută fiind dat de media din gimnaziu.

Anul trecut, după rezolvarea contestaţiilor, promovabilitatea în judeţul Constanţa a fost de 75,75 la sută, după ce, înaintea depunerii contestaţiilor, fusese de 76,70 la sută. De asemenea, numărul notelor de 10 obţinute de elevi a fost mai mare - 414 la matematică şi 15 la limba şi literatura română.

 

Cluj: Fiica cea mică a lui Emil Boc are media 8,95 la Evaluarea Naţională

Fiica cea mică a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, Patricia, elevă în clasa a opta la Liceul "Gheorghe Şincai", a obţinut media 8,95 la Evaluarea Naţională, ea declarându-se mulţumită de rezultat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit rezultatelor afişate, vineri, la Liceul "Gheorghe Şincai" din Cluj-Napoca, Patricia Boc a obţinut nota 8,90 la Limba română şi nota 9 la Matematică, media generală fiind 8,95.

Patricia Boc a venit, vineri, la liceu, alături de alţi colegi de-ai săi, pentru a vedea rezultatele la examen.

Întrebată de corespondentul MEDIAFAX dacă este mulţumită de medie, fiica cea mică a lui Emil Boc a spus că da, fără a face alte comentarii.

Contestaţiile la Evaluarea Naţională pot fi depuse vineri, între orele 16.00 – 20.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici