Rezultate finale ALEGERI EUROPARLAMENTARE: PNL obţine aproape 18 % din voturi în judeţul Bacău, printre cele mai bune rezultate din ţară

PNL a obţinut aproape 18 la sută din voturile electoratului în judeţul Bacău, fiind printre cele mai bune rezultate din ţară câştigate de liberali, în timp ce PDL se află la polul opus, cu 7,78 la sută, la fel ca şi PMP, cu 5,92 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

502 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale ALEGERI EUROPARLAMENTARE: PNL obţine aproape 18 % din voturi în judeţul Bacău, printre cele mai bune rezultate din ţară

Rezultate finale ALEGERI EUROPARLAMENTARE: PNL obţine aproape 18 % din voturi în judeţul Bacău, printre cele mai bune rezultate din ţară (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit datelor finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean Bacău, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut cele mai multe voturi şi în judeţul Bacău, respectiv 45,85 la sută din opţiunile electoratului, următoarele formaţiuni în preferinţele băcăuanilor fiind PNL, cu 17,46 la sută, unul dintre cele mai bune rezultate din ţară.

La polul opus, cu rezultate printre cele mai slabe la nivel naţional, obţinute în judeţul Bacău, se află PDL, cu 7,78 la sută din voturile electoratului, şi PMP, cu 5,92 la sută.

În ceea ce-l priveşte pe Mircea Diaconu, fostul liberal a obţinut 5,75 la sută din preferinţele electoratului din judeţul Bacău.

Prezenţa la urne în judeţul Bacău a fost de 32,37 la sută, aproape opt procente din voturile exprimate fiind nule.

Potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni după-amiază, de Biroul Electoral Central, după centralizarea rezultatelor din 99,99 la sută din secţiile de votare, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,60 % din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 15 %, PDL cu 12,23 %, independentul Mircea Diaconu cu 6,81 %, UDMR cu 6,30 % şi PMP cu 6,21 %.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici