Rezultate slabe la titularizare. Doar 40% dintre candidaţi au luat note peste 7. Ce salariu primeşte un profesor debutant

  • Doar 40% dintre candidaţi au luat note peste 7 la titularizare.
  • Pentru a ocupa un post pe perioadă nedeterminată (titularizare), nota minimumă este 7.
  • Procentul notelor între 5 şi 7 este de 35,49%.
  • Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinitor), nota minimumă este 5.
2341 afișări

Rezultatele de la titularizare sunt cele mai mici din ultimii cinci ani. Rata notelor peste 7 este de 44,47%, în scădere
faţă de 2020, de exemplu, când s-a înregistrat o rată de 58,66%.

Rezultatele sunt îngrijorătoare şi pentru ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu spune că tinerii sunt cei care au obţinut cel mai slab punctaj, pentru că şi-au pierdut din motivaţie.

„Este neatractiv pentru un tânăr absolvent de invatamant superior cu rezultate foarte bune să meargă profesor debutant cu un salariu care este puţin peste 2.400 de lei net, este una dintre măsuri dar nu este singura măsură”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Totul ar avea şi o explicaţie, spune Claudiu Olaru, profesor de istorie. Este vorba despre lipsa motivaţiei de a învăţa din cauză că nu mai sunt suficiente posturi în şcoli. El a încercat ani de zile să se titularizeze ca profesor de istorie în Craiova.

„Nu sunt posturi, dar ne-am făcut datoria şi am dat examenul. Voi opta pentru postul de suplinitor”, a spus Claudiu Olaru, profesor de istorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici