Rezultatele testelor de COVID-19 întârzie, iar epidemia se extinde în căminele de bătrâni din ţară

  • 126 de bătrâni şi angajaţi ai unui cămin de bătrâni din Craiova s-au îmbolnăvit de COVID -19
  • Reprezentant DSP Dolj:" Laboratoarele, în toată ţara, sunt blocate."
  • Fostă angajată a căminului:"Sunt fete care au plecat de aici fără să afle rezultatul testului, s-au dus la familii, după care au fost sunate şi internate în spital."
1336 afișări
Imaginea articolului Rezultatele testelor de COVID-19 întârzie, iar epidemia se extinde în căminele de bătrâni din ţară

Bătrânii din cămine, cei mai vulnerabili

58 de bătrâni şi angajaţi ai unui cămin de bătrâni din Craiova sunt acum bolnavi de COVID-19. Numărul total al cazurilor înregistrate aici, de la începutul epidemiei, este de 126. O persoană a murit.

Iuliana Manea, coordonator în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, spune că bătrânii sunt asimptomatici şi sunt îngrijiţi în centru. Are şi o explicaţie pentru numărul mare de cazuri: laboratoarele de testare nu fac faţă solicitărilor.

Roxana Giurescu a fost 14 ani infirmieră  în cămin. La finalul lunii iulie, şi-a dat demisia pentru că, spunea ea, aici nu erau respectate normele şi s-a temut să nu se îmbolnăvească.  

Reprezentanţii căminului neagă acuzaţiile, iar aparţinătorii nici nu ştiu despre focarul de infecţie. 

  • „Testările s-au făcut corespunzător. Într-adevăr, din cauza blocajelor care sunt în toată ţara, nu doar în Dolj, la laboratoarele de analize medicale, rezultatele au venit mai târziu. (…) Cât de târziu? (n. red.) / Cinci zile...”, spune coordonatorul din cadrul DSP Dolj, Iuliana Manea. 

 

  • „Când intri de 3-4 ori la el, câte 5 minute pe zi, pentru că e pozitiv COVID, şi ţi se spune să-ţi dezinfectezi echipamentul şi să-l refoloseşti, nu ştiu ce şanse mai ai de a pleca de aici negativă.(...) Li s-a dat voie să iasă la vizite şi datorită faptului că li s-a dat voie să iasă din unitate, bătrânilor”, poveteşte Roxana Giurescu, fostă angajată a căminului. 

 

 Loredana Popescu – jurist la căminul de bătrâni, ne explică faptul că au echipamente. Pe imagini se vede cum ea e încălţată în sandale, cu un halat transparent, mai mult căzut. 

  • Reporter: Aveţi un echipament de protecţie adecvat?

 

  • Loredana Popescu – jurist căminul de bătrâni: „După cum vedeţi... Eu lucrez la compartimentul juridic, deci, nu am contact direct cu niciunul dintre beneficiari, şi toutuşi, sunt echipată corespunzător.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici