Risc de avalanşă de gradul patru în Munţii Făgăraş

Riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş, în zona Bâlea Lac - Cota 2.000, la peste 1.800 de metri altitudine, este de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci, a anunţat, duminică, directorul Serviciului Salvamont Argeş.

24 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşă de gradul patru în Munţii Făgăraş

Risc de avalanşă de gradul patru în Munţii Făgăraş (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Salvamont Argeş, toate traseele turistice din Munţii Făgăraş, Iezer-Păpuşa şi Piatra Craiului sunt interzise la altitudini mai mari de 1.300 de metri.

De asemenea, riscul de avalanşă în Masivul Făgăraş, în zona Bâlea Lac - Cota 2.000, este de gradul patru.

"Trebuie avut în vedere faptul că aceste condiţii sunt total inadecvate practicării sporturilor de iarnă, această situaţie rămânând valabilă şi în zilele următoare. Nivelul actual al riscului de avalanşă în Masivul Făgăraş, în zona Bâlea Lac - Cota 2.000, este de gradul patru, risc mare, generalizat peste 1.800 de metri, dar şi sub această altitudine", a declarat directorul Serviciului Public Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Conform sursei citate, în urma ninsorilor din ultimele zile, stratul de zăpadă în zonă ajunge la 160 de centimetri, din care 30-40 de centimetri de zăpadă proaspătă, "fără nicio coeziune cu stratul îngheţat de dedesubt".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici