Risc de avalanşă în zonele muntoase din Argeş. Salvamontiştii spun că traseele montane sunt închise

Salvamontiştii din Argeş anunţă că în zonele de munte din acest judeţ există risc însemnat de producere a unor avalanşe şi amintesc turiştilor că în această perioadă toate trasele montane rămân închise.

112 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşă în zonele muntoase din Argeş. Salvamontiştii spun că traseele montane sunt închise

Risc de avalanşă în zonele muntoase din Argeş. Salvamontiştii spun că traseele montane sunt închise (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit unei informări date publicităţii, marţi, de Serviciul Salvamont Argeş, în zonele muntoase din acest judeţ există risc însemnat de producere a unor avalanşe, iar în aceste condiţii turiştii sunt sfătuiţi să nu urce pe traseele montane care sunt închise în această perioadă.

Astfel, la altitudini de peste 1.800 de metri riscul de producere a avalanşelor este cotat cu gradul trei pe o scară de la unu la cinci, în timp ce în zonele mai joase de 1.800 de metri este risc de avalanşă de gradul doi.

Salvatorii montani avertizează că un astfel de risc există chiar şi în zonele joase şi împădurite, întrucât din cauza viscolului zăpada este instabilă şi se poate disloca cu uşurinţă.

Salvatorii montani le recomandă turiştilor care vor merge la munte în judeţul Argeş să nu încerce să urce pe traseele închise şi să calculeze timpul necesar excursiilor în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină după terminarea acestora, ţinând cont că la ora 17:30 este deja întuneric. De asemenea, turiştii care merg la munte sunt sfătuiţi să aibă la ei echipamentul obligatoriu pentru iarnă, respectiv încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colţari, piolet şi să aibă în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant.

Celor care urcă pe munte cu maşina li se recomandă să nu parcheze autovehiculele la baza pantelor mari, fără pădure şi încărcate cu zăpadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici