Risc de avalanşe în Făgăraş

Meteorologii au avertizat, miercuri, că riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş este de gradul al patrulea, pe o scară de la unu la cinci, iar acest pericol se menţine şi în următoarele două zile.

16 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşe în Făgăraş

Risc de avalanşe în Făgăraş (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit buletinului meteorologic emis de Serviciul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu pentru ziua de miercuri, în Munţii Făgăraş stratul consistent de zăpadă aşternut în ultimele două zile este depus peste cruste mai vechi de gheaţă şi prezintă o rezistenţă şi stabilitate scăzute.

Din cauza creşterii temperaturilor în cursul zilei de miercuri, se pot declanşa cu uşurinţă avalanşe de suprafaţă de dimensiuni medii, iar în unele situaţii acestea pot antrena o mare parte din stratul fragil de zăpadă depus recent, ducând la producerea unor avalanşe de mari dimensiuni, precizează sursa citată.

Meteorologii sibieni prognozează că riscul de avalanşă se va menţine de gradul al patrulea şi în următoarele două zile.

Pentru prevenirea accidentelor montane, salvamontiştii le solicită turiştilor să nu acceseze traseele superioare cabanelor din zona Munţilor Făgăraş şi să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.

De asemenea, cei care merg la munte trebuie să fie echipaţi corespunzător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici