Risc însemnat de avalanşe în Bucegi şi Făgăraş

În munţii Bucegi şi Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine, riscul de avalanşe este însemnat - de gradul trei - şi se va menţine astfel pentru următoarele două zile, potrivit raportului privind situaţia hidrometeorologică şi a calităţii mediului, emis de Ministerul Mediului.

13 afișări
Imaginea articolului Risc însemnat de avalanşe în Bucegi şi Făgăraş

Risc însemnat de avalanşe în Bucegi şi Făgăraş (Imagine: Mediafax Foto)

În munţii Făgăraş şi Bucegi, la altitudini de peste 2.000 de metri, stratul de zăpadă este umezit în întregime şi va continua să scadă, iar temperatura este constantă pe toată grosimea sa şi apropiată de 0 grade Celsius, potrivit raportului Ministerului Mediului.

În următoarele zile, stratul de zăpadă va contina să se umezească pentru că vremea se încălzeşte, dar şi din cauza ploilor locale. De aceea, pe pante suficient de înclinate, stratul este puţin stabil, putând fi declanşate avalanşe chiar şi la slabe supraîncărcări.

Ministerul Mediului anunţă că se vor semnala curgeri şi avalanşe de topire de suprafaţă, în zona înaltă, iar pe pantele abrupte şi încă nedegajate în totalitate de zăpadă, se pot produce unele avalanşe de topire de profunzime cu încărcătură mare de sol şi vegetaţie.

Riscul de avalanşe se menţine constant pentru următoarele două zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici