Risc ridicat de avalanşe în Munţii Făgăraş

Riscul de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş la peste 1.800 de metri este ridicat, ca urmare a încălzirii vremii şi a ninsorilor din ultimele ore, în zona Balea Lac stratul de zăpadă atingând aproape un metru şi jumătate.

21 afișări
Imaginea articolului Risc ridicat de avalanşe în Munţii Făgăraş

Risc ridicat de avalanşe în Munţii Făgăraş (Imagine: Sebatian David/Mediafax Foto)

Potrivit directorului Serviciului Salvamont Argeş, la altitudinea de peste 1.800 de metri, vântul care a bătut cu putere a creat depozite de zăpadă, astfel că riscul de producere a avalanşelor este crescut.

În zona Balea Lac - Refugiul Cota 2000, stratul de zăpadă are 141 de centimetri, din care 20 de centimetri zăpadă proaspătă, care nu are coeziune cu straturile de dedesubt.

Sub altitudinea de 1.800 de metri, riscul de avalanşe este mai scăzut, însă trebuie avut în vedere faptul că vântul a viscolit zăpada, a precizat directorul Serviciului Salvamont.

Traseele montane către creasta Masivului Făgăraş sunt închise.

"Având în vedere condiţiile date, traseul principal de creastă, precum şi toate traseele turistice care acced în creasta Masivului Făgăraş, indiferent de altitudine, sunt închise. Sunt, de asemenea, închise toate traseele turistice din zona montană a judeţului, la altitudini mai mari de 1.500 de metri", a declarat directorul Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Salvamontiştii argeşeni îi sfătuiesc pe cei care vor să îşi petreacă vacanţa în zone apropiate de golul alpin să nu urce în porţiunile nerecomandate şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici