Risc seismic. 2.500 de şcoli au fost evaluate până acum

2.500 de şcoli au fost expertizate seismic până acum, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Evaluarea şcolilor se va face mai repede de acum înainte.

289 afișări
Imaginea articolului Risc seismic. 2.500 de şcoli au fost evaluate până acum

Risc seismic. 2.500 de şcoli au fost evaluate până acum

Întrebat, miercuri, după şedinţa de Guvern, câte unităţi şcolare au fost expertizate seismic până acum în România, Cărbunaru a răspuns că cele 118 şcoli cu risc seismic au fost identificate ca urmare a unui program derulat la nivel naţional.

„Sunt, din ceea ce ştiu, peste 2.500 de şcoli care au fost deja evaluate în acest sens. Pe lângă accelerarea procedurilor pentru demararea şi încheierea rapidă a procesului de consolidare la risc seismic pentru aceste 118 şcoli, la nivelul Guvernului s-a luat şi decizia de a accelera sistemul de evaluare pentru a avea o acoperire cât mai rapidă şi a evaluării extinse”, a declarat Dan Cărbunaru.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că 118 şcoli au fost evaluate cu risc seismic 1 şi că a decis ca aceste unităţi şcolare să intre imediat în reabilitare.

„Ceea ce este important de subliniat, sensibil în momentul de faţă, este domeniul infrastructurii şcolilor din Ministerul Educaţiei. (...) Avem 60 de şcoli (..) care se reabilitează printr-un program finanţat prin Banca Mondială, dar avem, de asemenea, 118 şcoli care au fost evaluate cu risc seismic 1. Am decis ca la nivelul grupului să se analizeze imediat modalitatea prin care aceşte şcoli cu risc seismic 1 să intre în reabilitare imediat, în funcţie de procedurile care sunt specifice”, a spus Ciucă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici