Ritli: Până în iunie va fi revizuit pachetul de bază revizuit al serviciilor medicale

Ministrul desemnat al Sănătăţii Ladislau Ritli a declarat, miercuri, că până în iunie va fi revizuit pachetul de bază al serviciilor medicale, arătând că se va reglementa accesul la medicamente foarte scumpe şi se va scurta timpul spitalizării pentru intervenţii minore.

106 afișări
Imaginea articolului Ritli: Până în iunie va fi revizuit pachetul de bază revizuit al serviciilor medicale

Ritli: Până în iunie va fi revizuit pachetul de bază revizuit al serviciilor medicale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În iunie se implementează pachetul de bază revizuit. Ne-am gândit la posibilitatea de reglementare a accesului la medicamentele foarte scumpe (...) şi să reducem timpul de stat în spital pentru intervenţii minore chirurgicale sau investigaţii. Aceste două măsuri vor aduce foarte multe beneficii şi financiare şi comportamentale în sistemul medical", a explicat Ritli, la audierea sa în comisiile parlamentare de specialitate.

El a mai spus că durează un an, un an şi jumătate pentru elaborarea noului pachet de bază, arătând că este "o procedură laborioasă şi de lungă durată".

"Viitoarea listă pozitivă pe care vrem noi să o creăm este o procedură laborioasă şi de lungă durată, de un an un an şi jumătate, pe baza evaluării ştiinţifice corectă a serviciilor necesare şi nu cele percepute a fi necesare", a adăugat Ritli.

Ladislau Ritli le-a mai spus parlamentarilor că se va mări cu 15% subvenţia pentru asistenţa medicală primară, ceea ce va duce ca mai mulţi bolnaivi să fie înscrişi pe listele medicilor de familie şi că este o problemă care va fi "optimizată", aceea a limitării la 20 a numărului de consultaţii pe zi dat de medicul de familie.

Ritli a mai arătat că anul acesta sunt alocate 110 milioane de lei pentru două elicoptere şi ambulanţe care să înlocuiască parcul de ambulanţe care este învechit şi va fi înfiinţat sistemul Smurd în 3 judeţe - Caraş Severin, Tulcea şi Gorj.

Ladislau Ritli a primit, miercuri, recomandarea favorabilă a comisiilor de sănătate pentru funcţia de ministru al Sănătăţii în Cabinetul Ungureanu, în absenţa reprezentanţilor opoziţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici