RO-Wine revine pe 13-15 Octombrie la Fratelli cu ediţia de toamnă 2023

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, aduce laolaltă cei mai pasionaţi iubitori ai enogastronomiei cu un format revoluţionar de 3 zile şi degustări exclusive. Această ediţie promite să ofere o experienţă unică pentru toţi cei care apreciază arta vinului şi produsele gourmet de calitate.

138 afișări
Imaginea articolului RO-Wine revine pe 13-15 Octombrie la Fratelli cu ediţia de toamnă 2023

RO-Wine revine pe 13-15 Octombrie la Fratelli cu ediţia de toamnă 2023

Ediţia de Toamnă a RO-Wine 2023 se anunţă deja ca fiind un adevărat paradis pentru pasionaţii de vin şi gourmet, cu o selecţie impresionantă de vinuri fine din cele mai importante regiuni viticole ale lumii. Oaspeţii vor avea oportunitatea de a degusta vinuri rare şi exclusiviste, de a interacţiona cu producători de top şi de a participa la degustări şi evenimente susţinute de personalităţi din domeniu.

Vineri, 13 octombrie, sunteţi invitaţi să luaţi parte la evenimentul de lansare a cărţii “Ţara şi Vinul” care are la bază lucrarea de doctorat a Marinelei Ardelean, co-organizatoare a festivalului RO-Wine.

Iubitorii de gusturi italiene şi arome rafinate se vor putea bucura de o selecţie exclusivă de specialităţi ale producătorilor în salonul Gustul Italiei, organizat de ICE – Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior, majoritatea acestora fiind prezentate în premieră în România.

Întreaga expoziţie este gândită ca un adevărat festin dedicat mâncării şi vinului, care au făcut Italia faimoasă în întreagă lume. Vor participa producători de vin, de ulei de măsline, de brânzeturi, de specialităţi de patiserie tradiţională italiană şi de delicatese din regiuni consacrate - Veneto, Puglia, Toscana, Emilia-Romagna, Campania, Sicilia, Piemonte, Lazio, Lombardia sau Abruzzo.

Macromex Horeca se alătură festivalului RO-Wine, şi în acest an. În calitate de Partener Gourmet, va completa întreaga experienţă oferită de diversitatea vinurilor prin preparate de excepţie, ce vor delecta şi pe cei mai pretenţioşi dintre participanţi.  Experienţa Gourmet propusă de Macromex va traversa un întreg univers culinar: produse de brutărie, patiserie şi cofetărie, preparate à la carte bazate pe cele mai suculente şi gustoase produse sous vide sau preparate tip street food disponibile la Foodtruck-ul Food&Glory, poziţionat în parcarea locaţiei. Macromex, prin brandurile sale proprii (Food&Glory, Edenia, Corso, La Strada), dar şi partenere (Philadelphia, La Lorraine şi Dr Oetker), demonstrează încă o dată că este un jucător de top, atât în Retail, cât şi în HoReCa.

Pauzele de cafea dintre degustări vor fi susţinute de cafeaua de specialitate Constantin Coffee, care va încânta vizitatorii curioşi nu doar cu arome, ci şi cu poveştile din spatele produselor artizanale.

„Avem deja experienţa a douăsprezece festivaluri organizate până cum şi mai avem şi convingerea că urmează un 13 norocos. Am învăţat să anticipăm tendinţele şi nevoile pieţei, să ieşim în întâmpinarea dorinţelor celor care vin la acest festival, fie ei experţi horeca sau iubitori de vin. Acoperim, din 2016 încoace, nevoia de a învăţa a iubitorilor de vin, nevoia de a-şi diversifica oferta a importatorilor, distribuitorilor sau a restaurantelor şi magazine or de vin, plăcerea de a descoperi a iubitorilor de vin şi oportunitatea unei afaceri bune pentru cei care cauta cel mai bun raport calitate / preţ.

Cifrele în creştere constantă din ultimii ani – vizitatori, expozanţi, etichete expuse, pahare folosite etc. - ne permit să spunem că am ajuns sa fim un reper în industria de vin din România şi că suntem în pragul maturităţii. Ne bucurăm de prezenţa în creştere a turiştilor străini, veniţi special pentru a descoperi cele mai bune vinuri româneşti şi avem convigerea că turismul oenogastronomic are un mare viitor în România”, spun organizatorii festivalului RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, Marinela Ardelean şi Liviu şi Mihai Popescu.

Ne vedem pe 13, 14 şi 15 octombrie la Fratelli Bucureşti!

Vă aşteptăm şi - nu uitaţi! - dacă lucraţi în industria HoReCa, accesul este gratuit, în baza înregistrării pe site-ul festivalului – https://romaniawinefestival.com.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici