România, pregătită să înceapă vaccinarea anti COVID-19 pe 27 decembrie

  • România este pregătită pentru a începe vaccinarea anti COVID-19 pe data de 27 decembrie.
  • Valeriu Gheorghiţă: „În momentul de faţă, Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul.”
  • Primii români vaccinaţi vor face parte din corpul sanitar a zece spitale COVID-19.
  • Persoanele vaccinate anti COVID-19 vor primi adeverinţe.
10403 afișări
Imaginea articolului România, pregătită să înceapă vaccinarea anti COVID-19 pe 27 decembrie

„România este pregătită, în momentul de faţă, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă la o întâlnire cu jurnaliştii.

El spune că momentul va fi „istoric” în ambele variante - dacă va avea succes sau, „puţin probabil”, dacă nu va avea succes.

„În momentul de faţă Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte şase centre de stocare - încă de mâine (joi - n.r.) pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare. Toate echipamentele sunt achiziţionate (...) Capacitatea de stocare este de un milion şi jumătate de doze la Cantacuzino şi încă 200.000 de doze la centrele regionale”, precizează preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.

El a menţionat că primele persoane vaccinate vor face parte din corpul sanitar din zece spitale COVID-19.

Valeriu Gheorghiţă spune că, pentru un grad de 60-70% din populaţie, campania ar trebui să dureze şase-şapte luni.

Totodată, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea precizează că gradul de acceptare a vaccinării este de 70% la medici şi de circa de 50% la asistenţii medicali din spitalele non-COVID pentru vaccinare, iar a medicilor din spitalele COVID de peste 95%.

Adeverinţe pentru persoanele vaccinate anti COVID-19

Persoanele care vor fi vaccinate anti COVID-19 vor primi o adeverinţă care va conţine data vaccinării, tipul vaccinului, seria şi lotul, spune şeful Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, col. dr. Valeriu Gheorghiţă: „E ca un fel de bilet de ieşire din spital”.

Fiecare persoană imunizată la COVID-19 va primi o adeverinţă de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiţă în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii.

”Va fi un document medico-legal care va conţine data vaccinării, tipul vaccinului, seria şi lotul. Adeverinţa de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română şi engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieşire din spital”, explică Gheorghiţă.

El a ţinut să precizeze că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevacaccinate să fie supuse unor condiţionări sau restricţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici