România, pe locul cinci între statele UE la numărul crimelor în perioada 2006-2009

România se situează între primele state din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul crimelor comise în perioada 2006-2009, conform unei statistici Eurostat incidenţa omorurilor fiind de 2,06 la suta de mii de locuitori.

626 afișări
Imaginea articolului România, pe locul cinci între statele UE la numărul crimelor în perioada 2006-2009

România, pe locul cinci între statele UE la numărul crimelor în perioada 2006-2009 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Incidenţa crimelor în Bucureşti, măsurată de Eurostat în aceeaşi perioadă, a fost sub jumătate din rata la nivel naţional, respectiv 1,01 la o sută de mii de locuitori.

Aceste cifre situează România pe locul cinci între statele UE, după Lituania şi Estonia, cu rate de peste opt şi, respectiv, peste cinci fapte la o sută de mii de locuitori, dar şi după Finlanda şi Bulgaria, cu cifre apropiate de cele referitoare la statul român.

Studiul Eurostat îşi asumă anumite inexactităţi, datorate în principal faptului că fiecare ţară are particularităţi în înregistrarea şi raportarea crimelor. Estonia, de exemplu, adună la acest capitol şi tentativele de omor.

România se află între cele câteva ţări UE a căror infracţionalitate la modul general a crescut în perioada studiată. În această categorie mai intră, pe lângă România, şi Luxemburg, Danemarca, Suedia, Portugalia, Finlanda, Islanda şi Liechtenstein.

În perioada studiată, în România a crescut cel mai mult incidenţa spargerilor de locuinţe. Dacă în UE acest indicator a crescut cu trei procente faţă de anii anteriori, în România creşterea a fost de peste 20 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici