ROMÂNIA, TE IUBESC - Anchetă despre mafia fierului. Cum s-au construit palate şi ce luptă se dă pentru supremaţie - VIDEO

În zonele industriale ale României se duc lupte crâncene pentru supremaţia asupra platformelor din uzine, dar şi pentru acces în sfere de influenţă. Reţele specializate în evaziune fiscală câştigă sute de milioane de euro din afaceri dubioase.

1119 afișări
Imaginea articolului ROMÂNIA, TE IUBESC - Anchetă despre mafia fierului. Cum s-au construit palate şi ce luptă se dă pentru supremaţie - VIDEO

ROMÂNIA, TE IUBESC - Anchetă despre mafia fierului. Cum s-au construit palate şi ce luptă se dă pentru supremaţie - VIDEO

România - ţara fierului scos de peste tot şi vândut printr-o fraudă uriaşă.

80 la sută din comerţul cu fier vechi este derulat la negru, fără acte, fără taxe şi impozite. Marile depozite apelează la firme fantomă şi sute de milioane de euro ajung ilegal în buzunarele unor patroni, prin tranzacţii fictive.

La Strehaia în Mehedinţi, Sinteşti în Ilfov, Grajduri - Iaşi, Săruleşti în Călăraşi sau Iveşti, în Galaţi s-au ridicat palate şi s-au făcut averi din afacerile cu fier derulate doar pe hârtie.

Poliţiştii descind în aceste locuri o dată la 4 luni. Sunt însoţiţi de trupe speciale şi ofiţeri sub acoperire.

La Galaţi, pe rolul Tribunalului e un dosar cu peste 5 mii de pagini. Protagonişti: 22 de bărbaţi şi femei din localitatea Iveşti.

Cei care taie fier sunt mână în mână cu patronii depozitelor. La Iveşti sunt aproximativ o mie de firme care, teoretic, fac afaceri cu fier. Doar pe hârtie. Aceeaşi comună e paradisul palatelor cu turnuleţe şi multe etaje, cu gospodării pavate cu marmură şi pline de maşini de lux, cu investiţii care adunate însumează zeci de milioane de euro. O parte dintre bolizi au fost deja confiscaţi de autorităţi, pentru că aici ar funcţiona o reţea de crimă organizată, cu o structură piramidală, de tip mafiot.

Urmăreşte ancheta despre mafia fierului duminică, la emisiunea "România, te iubesc", pe ProTV

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici