România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive care vizează copiii

  • Una dintre soluţiile pentru combaterea criminalităţii online împotriva copiilor este un sistem de decriptare a materialelor abuzive.
  • Această soluţie este cuprinsă în proiectul „Din grijă pentru copii”, pe care Guvernul îl va adopta săptămâna viitoare.
164 afișări
Imaginea articolului România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive care vizează copiii

România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive care vizează copiii

Premierul Florin Cîţu a participat marţi la prezentarea proiectului de act normativ pentru implementarea Programului Naţional de Suport „Din grijă pentru copii”. Conform premierului, acesta va fi adoptat de Guvern săptămâna viitoare.

„Măsurile din acest program sunt rezultatul a zeci de întâlniri şi şedinţe ale grupurilor tehnice de lucru care au adus la masă experţi din instituţiile publice şi din societatea civilă, precum şi reprezentanţii părinţilor şi ai copiilor. Acest program acordă o atenţie specială sănătăţii psiho-emoţionale a copiilor. Este cu atât mai important, în contextul în care ne aflăm. Pandemia, restricţiile, izolarea, toate acestea i-au afectat pe cei mici, iar efectele se pot întinde pe termen mediu şi lung”, a spus şeful Executivului.

Acesta a precizat că proiectul propune şi soluţii de combatere a criminalităţii online împotriva copiilor. „Din grijă pentru copii, România va avea un sistem informatic performant pentru analizare, sortare, profilare şi decriptare a materialelor online cu caracter abuziv”, a anunţat Florin Cîţu.

Potrivit consilierului de stat Mădălina Turza, proiectul prevede acordarea a peste 70.000 de ore de consiliere gratuită pentru copii, dar şi pregătiea a peste 7.000 de specialişti în acest domeniu.

De asemenea, proiectul prevede numirea unor inspectori şcolari dedicaţi, dar şi înfiinţarea unui număr unic de urgenţe pentru copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici