Românii aplică la nouă joburi în acelaşi timp: 1,1 mil. de CV-uri trimise în octombrie

Numărul românilor în căutare de job creşte. Candidaţii au trimis 1,1 milioane de CV-uri în luna octombrie, un nou record al acestui an, aplicând şi la câte nouă joburi fiecare.

172 afișări
Imaginea articolului Românii aplică la nouă joburi în acelaşi timp: 1,1 mil. de CV-uri trimise în octombrie

Toamna aceasta a început cu număr record de aplicări, după ce tot mai mulţi candidaţi vor să facă o schimbare în carieră şi îşi caută un job care să le asigure un venit stabil şi confortabil în actualul context economic.

În luna octombrie, candidaţii activi pe platforma online de recrutare bestjobs au efectuat peste 1,1 milioane de aplicări, marcând astfel un nou record lunar pentru întregul an. În plus, candidaţii şi-au intensificat căutările, fiecare aplicând acum la 8-9 joburi, în medie, semnificativ mai multe decât la începutul anului, când aplicau la 6-7 poziţii.

Şi numărul de CV-uri noi este în creştere, acesta fiind în octombrie cu 15% mai mare decât în luna precedentă.

Domeniile cu cele mai multe aplicări în luna octombrie au fost Vânzările, Ingineria, IT-ul, Financiar/ Contabilitatea şi Call-Center/ BPO. Cu toate acestea, o evoluţie considerabilă faţă de luna septembrie, s-a putut observa în cazul IT-ului, unde volumul aplicărilor a crescut cu 10%, Legal/ Sectorul Public, cu 20%, Marketing, Vânzări şi Transporturi, cu 5% fiecare.

În plus, studenţii şi candidaţii entry-level au devenit mult mai activi în luna octombrie pe bestjobs, aplicările lor reprezentând 26% din volumul total, la nivel similar cu începutul verii, când aplicau pentru joburile part-time şi sezoniere.

„Începerea sau revenirea la studii corespunde adesea cu iniţierea căutărilor de oportunităţi profesionale, internship-uri sau joburi part-time, pentru studenţii care vor să-şi formeze experienţă în câmpul muncii sau să-şi câştige propriile venituri în perioada facultăţii. La aceştia, s-a adăugat numărul deja în creştere al românilor care îşi caută un nou job, într-un context economic complicat. Observăm şi că fiecare candidat aplică acum la mai multe joburi, în încercarea de a-l găsi pe cel potrivit”, a spus Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs.

Mai mult, joburile remote sau cu program flexibil rămân în topul căutărilor candidaţilor activi pe bestjobs. Ofertele din octombrie pentru astfel de joburi au atras peste 120.000 de aplicări şi mai mult de 90.000 de căutări au avut ca subiect expresiile „remote”, „munca la domiciliu”, „munca de la distanţă” sau „lucru acasă”. La nivelul ofertei, joburile remote şi hibrid reprezintă 15% din totalul joburilor disponibile pe bestjobs.

Similar, expresia „part-time” a acumulat peste 45.000 de interogări pe platforma bestjobs. Potrivit datelor platformei de recrutare, acest lucru se datorează perioadei în care studenţii devin activi în căutarea de noi oportunităţi, dar şi eforturilor angajaţilor cu normă întreagă de a-şi suplimenta veniturile, aceasta fiind o tendinţă recurentă a ultimului an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici