Românii şi maşinile ECO. 8.000 de vehicule cu zero emisii de CO2, înmatriculate în România, în prima jumătate a anului

Aproximativ 8.000 de vehicule cu zero emisii de CO2 au fost înmatriculate în România în primele şase luni din 2023, anunţă Ministerul de Interne.

210 afișări
Imaginea articolului Românii şi maşinile ECO. 8.000 de vehicule cu zero emisii de CO2, înmatriculate în România, în prima jumătate a anului

Românii şi maşinile ECO. 8.000 de vehicule cu zero emisii de CO2, înmatriculate în România, în prima jumătate a anului

Potrivit statisticii, în primul semestru al anului 2023, în România au fost înmatriculate 7.811 vehicule cu zero emisii de CO2.

În toată ţara, angajaţii Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări (DGPCÎ) au eliberat în primele şase luni 4.884 de plăcuţe de înmatriculare cu numere verzi.

Din 2022, de la introducerea în circulaţie a numerelor verzi, şi până în prezent au fost emise peste 11.000 de astfel de plăcuţe de înmatriculare.

În prezent în România sunt înmatriculate peste 33.000 de vehicule electrice şi aproximativ 154.000 de vehicule hibrid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici