Romgaz a cerut ANRE creşterea tarifelor reglementate de înmagazinare a gazelor cu aproape 5%

Romgaz Mediaş a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) majorarea cu aproximativ 5% a tarifelor reglementate de înmagazinare pentru iarna 2010-2011, a declarat luni agenţiei MEDIAFAX directorul general adjunct al producătorului de gaze naturale, Lucian Stancu.

49 afișări
Imaginea articolului Romgaz a cerut ANRE creşterea tarifelor reglementate de înmagazinare a gazelor cu aproape 5%

Romgaz a cerut ANRE creşterea tarifelor reglementate de înmagazinare a gazelor cu aproape 5% (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Am cerut o creştere cu aproaope 5% a tarifelor", a afirmat Stancu.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii ANRE au declarat că deocamdată nu au luat o decizie în această problemă şi că aşteaptă o serie de documente suplimentare de la Romgaz.

Tariful reglementat de înmagazinare are o pondere de sub 5% în preţul final plătit de consumatori.

Romgaz are o capacitate de înmagazinare a gazelor de 2,8 miliarde metri cubi, reprezentând aproape 20% din gazele comercializate anual la nivel naţional.

Preşedintele ANRE a emis la 15 aprilie două ordine privind prelungirea duratei de valabilitate a tarifelor de înmagazinare, pentru Romgaz şi pentru Depomureş, firmă controlată, din 2007, de grupul francez GDF SUEZ.

"Decizia de prelungire este valabilă până la finalizarea analizei documentaţiei prezentate de operatori. Conform legislaţiei, ANRE stabileşte tarifele de înmagazinare în baza analizei tuturor datelor furnizate de operatori, iar la data expirării ordinului iniţial nu se primiseră toate informaţiile solicitate", au precizat reprezentanţii ANRE.

Astfel, până la analiza tuturor documentelor, ANRE a decis să menţină pentru cele două companii tarifele de înmagazinare valabile pentru iarna 2009-2010.

Compania Romgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

GDF SUEZ deţine în România şi distribuitorul de gaze GDF SUEZ Energy România, fostul Distrigaz Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici