Ruşii mor pe capete pe front, dar susţin războiul. Moscova a pierdut 327.580 de soldaţi

Rezultate dramatice oferite de think tank-ul Carnegie: sprijinul pentru acţiunile Rusiei în Ucraina este de 75%, doar 19-20% sunt împotrivă.

1093 afișări
Imaginea articolului Ruşii mor pe capete pe front, dar susţin războiul. Moscova a pierdut 327.580 de soldaţi

Ruşii mor pe capete pe front, dar susţin războiul. Moscova a pierdut 327.580 de soldaţi

Andrey Kolesnikov şi Denis Volkov (Centrul Levada) au publicat o nouă lucrare pentru think tank-ul Carnegie, care documentează atitudinile Rusiei faţă de război.

Concluzia principală: sprijinul pentru cursul imprimat de Kremlin nu a scăzut. Sprijinul pentru acţiunile Rusiei în Ucraina a fost în medie de 75% de la începutul războiului.

Marea majoritate a ruşilor se află într-o stare de indiferenţă. Ei „susţin” ceea ce face regimul, aşteptând ca totul să se termine. Numărul celor care nu susţin războiul a rămas şi el constant, la 19-20%. Doar 13% dintre ei atribuie însă responsabilitatea conflictului Rusiei.

Este foarte puţin probabil ca ruşii care se opun războiului să protesteze public împotriva acestuia: riscurile de a face acest lucru rămân prohibitive şi, după ani de proteste eşuate, se pare că societatea rusă a ajuns la concluzia că protestele sunt atât periculoase, cât şi fără rost.

Kiev: Rusia a pierdut 327.580 de soldaţi

Rusia a pierdut 327.580 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă din 24 februarie 2022, potrivit Statului Major al Forţelor Armate ucrainene. Numărul include 1.140 de victime pe care le-au suferit forţele ruse în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 5.538 de tancuri, 10.312 vehicule blindate de luptă, 10.348 vehicule şi tancuri cu combustibil, 7.908 sisteme de artilerie, 910 sisteme de lansare multiplă de rachete, 600 de sisteme de apărare aeriană, 323 de avioane, 324 de elicoptere, 5.942 drone şi a 942 de bărci. submarin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici