Ruşii şi banderola albă pro-Putin: ce înseamnă şi de ce nu este un gest „spontan”

Banderolele albe ale populaţiei ruse le imită pe cele ale armatei (ucrainenii poartă una galbenă).

23014 afișări
Imaginea articolului Ruşii şi banderola albă pro-Putin: ce înseamnă şi de ce nu este un gest „spontan”

Ruşii şi banderola albă pro-Putin: ce înseamnă şi de ce nu este un gest „spontan”

Părea o manifestare spontană de sprijin pe care Operaţia Militară Specială din Ucraina îl primeşte din partea populaţiei ruse.

În schimb, chiar şi banderola albă, precum litera Z, întâlnită chiar şi pe clădiri din Rusia, este rezultatul unei strategii studiate de a menţine ţara compactă, într-un climat perpetuu de asediu şi urgenţă naţională. „Să ne unim din ce în ce mai mult în spatele nostru şi să ne arătăm solidari”, este mesajul transmis populaţiei.

Şi mulţi dintre cei care postează fotografii cu ei folosind acest simbol de identificare fac parte din asociaţii guvernamentale, cum ar fi Yunarmiya, care adaugă adesea exact acelaşi comentariu: „Această eşarfă este un semn de recunoaştere a armatei”.

Folosită în Cecenia şi la Beslan

Urmează apoi explicaţia de ce este necesar să fie imitate de populaţie: „Este o modalitate simplă de a declara public sprijinul pentru copiii noştri şi de a ne exprima solidaritatea cu civilii ucraineni care au suferit foc nediscriminatoriu din partea forţelor armate ucrainene şi a batalioanelor naţionaliste”.

Insigna a fost adoptată de trupe de la începutul ofensivei doar din motive practice, deoarece ruşii şi ucrainenii poartă adesea uniforme practic identice.

Aşa că militarii de la Kiev au ales galbenul pentru banderolă, luând-o din una dintre culorile drapelului lor. Simbolul alb ales de Moscova a fost deja folosit de forţele ruse în trecut, atât în ​​Cecenia, cât şi în timpul asediului şcolii din Beslan din 2004, când şcolari şi profesori au fost ţinuţi ostatici de teroriştii ceceni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici