S-au interzis bărbile în armată

Ordinul a fost pus în aplicare la începutul acestei săptămâni şi are ca scop întărirea ordinii şi disciplinei militare. Nu ştim dacă va fi mai multă ordine în armată dacă vor dispărea bărboşii, dar sigur subordonaţii amiralului Gheorghe Marin care luptă prin Afganistan, travestiţi în talibani, vor avea un motiv în plus de supărare după ce soldele le-au fost reduse cu 25%.

68 afișări
Imaginea articolului S-au interzis bărbile în armată

S-au interzis bărbile în armată (Imagine: Valentin Zamora/Mediafax Foto)

Pe 15 august 2010, a intrat în vigoare ordinul nr. S.M.G.87 pentru aplicarea unor măsuri privind întărirea ordinii şi disciplinei militare, semnat de amiralul Gheorghe Marin, şeful Statului Major General.

Acesta cuprinde regulile referitoare la portul uniformei, îngrijirea feţei, a coafurii, frizurii şi a portului articolelor de podoabă.

Potrivit documentului care a fost adus la cunoştinţa personalului armatei, militarii bărbaţi, pe timpul executării serviciului sau atunci când poartă uniforma militară, trebuie să aibă o frizură decentă, cu parul tuns scurt în regiunea cefei si a tâmplelor. Portul bărbii este interzis iar portul mustăţii este facultativ.

Citeşte mai multe despre noile măsuri privind întărirea ordinii si disciplinei militare pe www.ziuaveche.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici