Sala Sporturilor din Galaţi funcţionează de 7 ani fără autorizaţie de securitate pentru incendiu

Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi nu are autorizaţie de securitate la incendiu de 7 ani. Asta deşi clădirea găzduieşte săptămânal întreceri sportive, concerte, întâlniri politice şi alte evenimente, iar Primăria Galaţi a fost amendată de mai multe ori.

294 afișări
Imaginea articolului Sala Sporturilor din Galaţi funcţionează de 7 ani fără autorizaţie de securitate pentru incendiu

Sala Sporturilor din Galaţi funcţionează de 7 ani fără autorizaţie de securitate la incendiu

Sala Sporturilor din Galaţi a fost redeschisă în 2013, după 14 ani de reabilitare. De atunci, clădirea cu capacitatea de 1.600 de locuri funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Problemele sunt legate în principal de materialele din care au fost construite tavanul şi lambriurile şi de bazinul de apă al instalaţiei de stingere a incendiilor care este subdimensionat.

La evenimentele care sunt organizate în Sala Sporturilor din Galaţi participă şi pompierii, ca măsură de precauţie. La intrarea în clădire, oamenii sunt avertizaţi că ar putea fi în pericol cu ajutorul unui anunţ pe care scrie: „Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu".

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că fac frecvent controale la Sala Sportului „Dunărea” şi că au acordat Primăriei asistenţă tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

De asemenea, în ultimii şapte ani au fost date mai multe amenzi, cea mai mare având valoarea de 50.000 de lei.

Ulterior, Primăria Galaţi a alocat o sumă importantă de bani pentru obţinerea autorizaţiei, dar firma care a câştigat licitaţia a renunţat la lucrare.

„Acolo nu este vorba despre o încălcare gravă a legii, cumulativ ei nu îndeplinesc toate condiţiile, mai au nevoie de nişte instalaţii. De exemplu, nu au probleme cu căile de acces, ceea ce ar fi foarte grav. Ştiu că au făcut demersuri pentru rezolvarea problemelor, noi în ultimii ani i-am amendat de mai multe ori, cea mai mare amendă a fost de 50.000 de lei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Reprezentanţii Primăriei spun că au început noi demersuri pentru obţinerea autorizaţiei. Până atunci, la fiecare eveniment organizat în Sala Sporturilor va fi cerut ajutorul pompierilor.

„A fost elaborat proiectul tehnic în vederea derulării lucrărilor necesare pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru Sala Sporturilor. Conform procedurilor, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local pentru a putea fi apoi scos la licitaţie. Precizăm că la fiecare eveniment care se desfăşoară la Sala Sporturilor, Fundaţia Sportul Gălăţean solicită măsuri suplimentare către ISU Galaţi, instituţia asigurând personal care să supravegheze evenimentul cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă care să intervină la nevoie. Practic, la fiecare eveniment, întrunindu-se aceste condiţii esenţiale desfăşurării evenimentelor în siguranţă, ISU Galaţi eliberează către Fundaţia Sportul Gălăţean avize provizorii pentru securitate la incendiu”, a explicat, la solicitarea MEDIAFAX, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

În Sala Sporturilor „Dunărea” sunt organizate aproape toate evenimentele sportive şi muzicale din oraş. Printre cei care au intrat în sală se numără şi preşedintele României, Klaus Iohannis, care a participat anul trecut la un miting electoral, organizat de PNL, înainte de alegerile prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici