Video Salariile nu revin la nivelul anterior reducerii cu 25%, ci cresc cu 10% faţă de tăiere

Salariile bugetarilor nu vor reveni, de la 1 ianuarie 2011, la nivelul anterior reducerii cu 25%, ci vor fi reglementate prin noua grilă a Legii salarizării unitare, care va prevede o creştere medie de 10%, condiţionată de neacordarea celui de-al 13-lea salariu, rezultă din declaraţiile premierului.

106 afișări

"Cu privire la creşterile salariale, vreau din start să fac precizarea că mă refer, ca punct de pornire, la salariile diminuate cu 25%, potrivit legii în vigoare. Pentru 2011 există o variantă minimală care ne arată că, în condiţiile în care ne încadrăm în masa salarială de 39 miliarde lei şi nu se acordă al 13-lea salariu, poate avea loc o creştere salarială, în raport cu salariile diminuate astăzi cu 25%, în medie cu 10 procente", a declarat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a adăugat că orice eventuală majorare de peste 10% va depinde de succesul procesului de restructurare.

"Orice altă creştere salarială în plus în sectorul bugetar, peste cele 10 procente în raport cu 25% scăzut, va depinde de succesul procesului de restructurare pe care Guvernul l-a început şi îl are în plin proces de desfăşurare", a spus Boc, adăugând că unele etape ale restructurării se vor prelungi în 2011, ca urmare a procedurilor legale necesare.

Întrebat de presă dacă salariile bugetarilor vor reveni la nivelul anterior reducerii cu 25%, aşa cum se specifică în legea asumată de Guvern, Emil Boc a evitat să răspundă explicit.

"Eu cred că am răspuns deja la această întrebare. Această lege se aplică până în 31 decembrie. De la 1 ianuarie vom avea o nouă lege a salarizării şi un nou buget al statului pentru 2011, care ne va spune exact care va fi nivelul salariilor în 2011. Eu am spus, uitându-ne la cifrele pe care le avem acum deja antamate, negociate, asumate - 39 miliarde de lei -, înseamnă, la care se mai adaugă şi al 13-lea salariu, înseamnă plus 10. Va putea fi mai mult şi vă vom anunţa cu cât atunci când vom finaliza procesul de restructurare", a declarat Boc.

Legea de reducere a salariilor în sectorul bugetar prevede că această măsură se aplică până la 31 decembrie 2010 şi că, începând cu data de 1 ianuarie 2011, vor fi aplicate politici sociale şi de personal care să asigure încadrarea în nivelul cheltuielilor bugetare rezultate ca urmare a aplicării măsurilor de reducere a acestora adoptate în cursul anului 2010, în condiţiile Legii privind salarizarea unitară, precum şi cu respectarea prevederilor legii bugetului pentru anul 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici