Saltele şi pături, scoase din rezerva de stat şi date de Guvern. Ajutor pentru mii de copii

Guvernul a aprobat joi scoaterea din rezervele de stat a unor produse, printre care slatele, pături şi treninguri, şi acordarea acestora ca ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru 10.500 de copii şi tineri instituţionalizaţi.

202 afișări
Imaginea articolului Saltele şi pături, scoase din rezerva de stat şi date de Guvern. Ajutor pentru mii de copii

Saltele şi pături, scoase din rezerva de stat şi date de Guvern. Ajutor pentru mii de copii

Ministerul Familiei anunţă că a solicitat acest ajutor umanitar în valoare de peste 19 milioane de lei, constând în saltele pentru paturi, lenjerii de pat, perne, pături, treninguri, corturi şi saci de dormit – pentru diverse activităţi tematice desfăşurate în mediu înconjurător şi alte bunuri în vederea atenuării riscului de excluziune socială a acestor copii şi tineri aflaţi în aceste centre.

„În urma unei campanii de control realizate anul trecut, de către instituţii de control, în centrele rezidenţiale destinate copiilor instituţionalizaţi s-a constatat că există o acută lipsă de paturi, saltele, perne, îmbrăcăminte, dar şi alte obiecte de strictă necesitate. Din acest motiv am solicitat un sprijin umanitar, rezervele de stat sprijinindu-ne în acest demers. Este obligaţia noastră ca factori decidenţi să ne aplecăm cu seriozitate asupra problemelor reale cu care aceşti copii şi tineri se confruntă”, a declarat Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Pentru trimiterea ajutoarelor către beneficiari, se va încheia un protocol între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

DGASPC-urile din ţară şi din cele şase sectoare sunt obligate prin hotărârrea de guvern să asigure distribuirea acestor bunuri cu titlu gratuit către toate serviciile sociale de tip rezidenţial, publice sau private, destinate copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici