Salvamarii ameninţă cu greva

Salvamarii de pe litoral ameninţă cu declanşarea grevei dacă săptămâna viitoare nu vor primi banii datoraţi de Guvern, însă Executivul dă asigurări că în următoarea şedinţă va analiza problema finanţării acestor servicii şi că va aloca fondurile necesare.

16 afișări
Imaginea articolului Salvamarii ameninţă cu greva

Salvamarii ameninţă cu greva (Imagine:Mediafax Foto)

Şefii firmelor care asigură prezenţa salvamarilor pe plaje, la Năvodari, Eforie, Costineşti şi pentru staţiunile din sudul litoralului, au hotărât ca săptămâna viitoare, în cazul în care Guvernul nu va aloca fondurile necesare pentru exercitarea acestei activităţi, să intre în grevă japoneză.

Nicolae Drăgan, reprezentantul firmei de salvamari care asigură serviciile pentru zona Eforie, a declarat, vineri, că dacă nici în acest fel autorităţile nu se vor sensibiliza salvamarii vor fi retraşi de pe plajă şi va fi declanşată greva generală.

Potrivit sursei citate, situaţia nu este nouă, problema salarizării salvamarilor apărând în fiecare vară în ultimii doi-trei ani.

Singura staţiune care nu are probleme de acest gen este Mamaia, unde autorităţile locale au finanţat serviciile de salvamar, banii urmând să fie recuperaţi la rectificarea de buget.

Prefectul judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu, a anunţat, vineri, că a luat legătura cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, iar acesta ar fi promis că în următoare şedinţă de Guvern va fi emisă o Hotărâre prin care vor fi alocaţi banii necesari finanţării serviciilor de salvamar.

Guvernul a informat, vineri, printr-un comunicat, că sumele necesare pentru finanţarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar şi a posturilor de prim ajutor în sezonul 2008, pe plajele cu destinaţie turistică de pe litoral, ar putea fi alocate în şedinţa Executivului de săptămâna viitoare, de la bugetul de stat.

Conform comunicatului Guvernului, alocarea acestor fonduri va fi analizată în şedinţa de săptămâna viitoare, proiectul hotărârii care reglementează plata sumelor din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului fiind deja în fază de avizare la Ministerul pentru Turism şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici