Sancţiunile impuse la spitalul din Mehedinţi unde au fost descoperite alimente expirate şi vase ruginite

  • Preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, a cerut, vineri, rezilierea contractului cu firma care asigură hrana bolnavilor internaţi la spitalul din Drobeta-Turnu Severin
  • Inspectorii OPC au descoperit alimente fără termen de valabilitate şi vase vechi şi ruginite.
  • Primele calcule arată că dacă serviciul de asigurare a hranei ar fi internalizat, spitalul ar economisi bani
2906 afișări
Imaginea articolului Sancţiunile impuse la spitalul din Mehedinţi unde au fost descoperite alimente expirate şi vase ruginite

Sancţiunile impuse la spitalul din Mehedinţi unde au fost descoperite alimente expirate şi vase ruginite

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a cerut, vineri, la o întâlnire cu şefii Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, rezilierea contractului cu firma care asigură hrana bolnavilor şi despăgubiri pentru prejudiciul de imagine adus spitalului.

„Sunt foarte supărat pe conducerea spitalului, mai veche sau mai nouă, pentru faptul că discuţiile pentru internalizarea serviciului de hrană au început tot în cursul anului trecut, când încă avea un contract de prestări servicii, şi am solicitat doamnei director economic să-mi facă, aşa cum a făcut pentru spălătorie, să facă şi aici o analiză din punct de vedere economic şi să vedem cum este mai bine pentru spital, în special pentru pacienţii care ajung în spital. Din păcate acest lucru a fost tergiversat, s-a amânat şi iată că am ajuns în situaţia de a avea aceste probleme care se descarcă pe spital, deşi amenda aplicată de OPC este aplicată operatorului privat. Vă rog să analizaţi clauzele contractuale, să mergeţi până la rezilierea contractului şi, în acelaşii timp, să-i solicitaţi daune pentru afectarea imaginii Spitalului judeţean, pentru că este evident că s-a creat un prejudiciu de imagine acestei instituţii”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Potrivit acestuia, primele calcule arată că dacă serviciul de asigurare a hranei ar fi internalizat, spitalul ar economisi o sută de mii de lei pe lună.

Aladin Georgescu le-a cerut şefilor spitalului să ia măsuri şi cu personalul medical din instituţie, care avea obligaţia să supravegheze zilnic modul în care operatorul privat asigură hrana pacienţilor.

Potrivit preşedintelui CJ Mehedinţi, internalizarea a fost adoptată şi în cazul spălătoriei spitalului, lucru care a dus la reducerea cheltuielilor.

Comisarii pentru Protecţia Consumatorului Mehedinţi au amendat, la începutul săptămânii, firma care asigură hrana bolnavilor internaţi la SJU Drobeta Turnu Severin cu 10.000 de lei pentru neregulile descoperite la cantina spitalului. Comisarii au găsit alimente fără etichete care să arate termenul de valabilitate, carne dezgheţată de mai multe ori, vase ruginite şi insuficient igienizate care erau folosite pentru mâncarea pacienţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici