Şase agenţi de poliţie de frontieră condamnaţi definitiv pentru luare de mită

Şase agenţi de poliţie de frontieră din Giurgiu au fost condamnaţi definitiv pentru luare de mită, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis să menţină sentinţa pronunţată de Tribunalul Giurgiu.

250 afișări
Imaginea articolului Şase agenţi de poliţie de frontieră condamnaţi definitiv pentru luare de mită

Şase agenţi de poliţie de frontieră condamnaţi definitiv pentru luare de mită

Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile declarate de cinci inculpaţi, la data săvârşirii faptelor agenţi de poliţie de frontieră în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, împotriva unei sentinţe penale de condamnare pronunţată de Tribunalul Giurgiu. Astfel, instanţa a menţinut pedepsele de 3 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, aplicate de instanţa de fond, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În cadrul procesului penal a mai fost condamnat un alt inculpat, la data săvârşirii faptei tot poliţist de frontieră, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2019, cei şase agenţi de poliţie de frontieră au pretins şi primit diverse sume de bani, cuprinse între 20 şi 30 de euro, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu. Pentru a-i determina pe conducătorii auto să le ofere sume de bani sau foloase materiale, poliţiştii de frontieră invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor şi autovehiculelor, lipsa unor autorizaţii şi documente de însoţire a mărfurilor, situaţii faptice ce ar fi atras, în mod implicit, efectuarea unor verificări suplimentare în punctul de frontieră, descărcarea, inventarierea şi chiar confiscarea mărfurilor transportate, verificarea amănunţită a pasagerilor şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale”, a transmis, vineri, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Probatoriul a fost administrat de către ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sprijinul Direcţiei Anchete din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi al organelor judiciare din Republica Bulgaria, în baza ordonanţelor de delegare şi ordinelor europene de anchetă emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici