Şase ani de la moartea Regelui Mihai. Mesajul Casei Regale a României

Marţi, 5 decembrie, se împlinesc şase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre”, susţine Casa Regală a României.

220 afișări
Imaginea articolului Şase ani de la moartea Regelui Mihai. Mesajul Casei Regale a României

Şase ani de la moartea Regelui Mihai. Mesajul Casei Regale a României

„Acum şase ani, în ziua de 5 decembrie 2017, la prânz, Casa Majestăţii Sale anunţa trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I, iar Majestatea Sa Custodele Coroanei transmitea, în seara aceleaşi triste zile, prima sa declaraţie către Ţară, în calitate de suveran al Casei Regale. Ne aducem aminte cu emoţie şi recunoştinţă de Regele Mihai, cel care a lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, este mesajul transmis marţi de Familia Regală a României.

O slujbă de pomenire a fost oficiată sâmbătă, 2 decembrie 2023, la Catedrala Patriarhală de Preasfinţia Sa Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

Parastasul a reunit în rugăciune pe Majestatea Sa Custodele Coroanei şi pe Principele Consort, alături de Principesa Sofia şi Principesa Maria. La slujbă au fost prezenţi membri ai Casei Majestăţii Sale. Au luat parte la rugăciune membri ai Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române.

Funeraliile Regelui Mihai au avut loc în ziua de 16 decembrie 2017. Catedrala Patriarhală a fost locul în care s-a desfăşurat slujba de înmormântare a suveranului, oficiată de Preafericitul Patriarh Daniel, având alături membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Ulterior slujbei de sâmbătă, la Palatul Elisabeta, Majestatea Sa a oferit un prânz tradiţional întru pomenirea Regelui Mihai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
regele mihai,
moartea,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici