Video Şase irakieni, opriţi de poliţişti când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat şase cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

124 afișări

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliţia de Frontieră, cei şase migranţi mergeau pe câmp şi au fost prinşi în apropiere de Cenad.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Cenad, un grup de şase persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu România, spre cea cu Ungaria. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost duse la sediul PF pentru cercetări”, se arată în comunicatul citat.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cei şase sunt din Irak, toţi bărbaţicu vârste cuprinse între 16 şi 47 de ani. Aceştia erau solicitanţi de azil în România şi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici