Scafandrii au reluat căutările lui Bogdan Mitu în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră

Mai mulţi scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" au mers, miercuri, la Cernavodă pentru a continua căutarea lui Bogdan Mitu, dat dispărut în urmă cu aproape zece zile, după ce şi-ar fi înecat soţia în Canalul Dunăre - Marea Neagră şi apoi s-ar fi aruncat şi el în apă.

31 afișări
Imaginea articolului Scafandrii au reluat căutările lui Bogdan Mitu în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră

Scafandrii au reluat căutările lui Bogdan Mitu în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră (Imagine: IPJ Constanta)

"O echipă de trei scafandri, coordonată de pe mal de un inspector, a reînceput să caute, miercuri la prânz, trupul lui Bogdan Mitu. Operaţiunea va dura până la căderea serii sau cât timp condiţiile meteo şi vizibilitatea din apă vor fi favorabile căutărilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", Paula Anghel, care a precizat că misiunea acestora se desfăşoară la solicitarea poliţiştilor secţiei Trasporturi Constanţa.

De altfel, aceştia încearcă de aproape zece zile să îl găsească pe Bogdan Mitu, care a fost dat în urmărire generală.

Ei au mai apelat la scafandrii ISU "Dobrogea" precum şi la diferite tipuri de ambarcaţiuni, dar toate încercările de până acum nu au avut niciun rezultat.

Şeful Poliţiei Transporturi Constanţa, comisarul-şef Corneliu Tănase, declara, marţi, că s-a apelat şi la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, care ar fi trebuit să ajute la căutări cu un vas dotat cu un sonar performant, care ar putea localiza un corp aflat în apă, dar, din cauze tehnice, nava ar putea fi folosită abia de luni.

"Discutasem cu cei de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos ca o navă cu un sonar performant să ne ajute să căutăm trupul lui Bogdan Mitu. Vasul ar fi trebuit să ajungă în zona Cernavodă marţi sau miercuri, dar, din păcate, întâmpină nişte probleme la sonar, cu o cartelă care trebuie achiziţionată din Germania. Sperăm totuşi ca aceste probleme să fie rezolvate şi săptămâna viitoare, poate chiar luni, să beneficiem de ajutorul acestora", spunea şeful Poliţiei Transporturi Constanţa.

Gabriela Mitu, în vârstă de 22 de ani, a murit, în 3 ianuarie, după ce s-a înecat în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră. Anchetatorii au stabilit că aceasta a fost omorâtă, şi nu că s-a sinucis, iar principalul suspect în acest caz este soţul acesteia, Bogdan Mitu, care se presupune că s-ar fi înecat şi el, însă până în prezent acesta nu a fost găsit.

O zi mai târziu, în 4 ianuarie, cadavrul Elenei Garoafă (55 de ani), mama Gabrielei Mitu, a fost găsit într-un şifonier din locuinţa femeii. Ulterior, sub un pat, în beciul casei din locuinţa familiei a fost găsit şi cadavrul tatălui tinerei din Cernavodă, Petre Garoafă (62 de ani).

Concluziile preliminare ale medicilor legişti arată că părinţii Gabrielei Mitu au fost ucişi cu 25-30 de lovituri de cuţit.

Bărbatul suspectat de uciderea părinţilor Gabrielei Mitu, Giani Deli-Iorga (30 de ani), le-a declarat anchetatorilor că în momentul comiterii crimelor era băut şi că a mers acasă la părinţii fetei după ce prietenul său, Bogdan Mitu, l-ar fi anunţat că vrea să se sinucidă de supărare că soţia sa intenţionează să-l părăsească.

În 6 ianuarie, Giani Deli-Iorga a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie, de magistraţii Tribunalului Constanţa.

Marţi, anchetatorii au găsit la groapa de gunoi a oraşului Cernavodă un cuţit care ar putea fi una dintre cele două arme pe care Giani Deli-Iorga a spus că le-ar fi folosit la comiterea dublului asasinat comis la începutul săptămânii trecute asupra soţilor Garoafă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici