Scandal cu bâte şi focuri de armă la Constanţa

Un bar a fost devastat, iar mai multe maşini au fost distruse, joi seară, în centrul Constanţei, în urma unui scandal cu focuri de armă provocat de câteva zeci de persoane cunoscute ca făcând parte din lumea interlopă a municipiului, în prezent poliţiştii căutându-i pe agresori.

98 afișări
Imaginea articolului Scandal cu bâte şi focuri de armă la Constanţa

Scandal cu bâte şi focuri de armă la Constanţa (Imagine: Cosmin Dan - Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, inspectorul Radu Croitoru, incidentul s-a petrecut în jurul orei 21.00, pe o stradă dintr-un cartier central al oraşului, unde au fost trase focuri de armă şi s-au folosit arme albe, fără a fi înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

Martorii le-au spus poliţiştilor că mai multe maşini la bordul cărora se aflau câteva zeci de persoane au descins pe strada Crinului şi i-au atacat pe proprietarii unui bar în care se aflau membri ai unei alte grupări rivale. Agresorii au tras mai multe focuri de armă în stradă, au distrus două autoturisme parcate în faţa barului şi au încercat să intre cu forţa peste persoanele aflate în local, care se baricadaseră înăuntru. După ce au produs pagube semnificative, spărgând geamurile localului, agresorii au fugit apoi cu maşinile cu care veniseră. Totul a durat mai puţin de zece minute, iar la sosirea poliţiştilor, chemaţi de personalul localului, agresorii dispăruseră.

La faţa locului s-au deplasat cinci echipaje de Poliţie, două de Jandarmerie şi unul de la Poliţia Rutieră, care au găsit două tuburi de cartuşe ce proveneau de la un pistol cu gaze, un ciocan şi un cuţit tip macetă.

Oamenii legii spun că ar fi vorba despre o reglare de conturi, în scandal fiind implicate persoane cunoscute ca făcând parte din două grupări din lumea interlopă a Constanţei, care s-au răfuit de mai multe ori în ultimii ani, făcând victime printre membrii grupărilor şi producând pagube materiale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa a mai spus că vineri dimineaţă anchetatorii au reluat cercetările la faţa locului şi că îi caută pe cei implicaţi în scandal. Potrivit acestuia, unii dintre agresori sunt cunoscuţi de poliţişti după ce au fost implicaţi şi în alte scandaluri.

"Sunt persoane aflate în atenţia Poliţiei, cunoaştem armele pe care le deţin legal", a spus Croitoru, susţinând că pe numele unora dintre ei au fost întocmite în trecut dosare penale care au fost transmise spre soluţionare Parchetului.

Conform sursei citate, persoanele implicate în scandalul produs joi seară în centrul municipiului Constanţa vor fi cercetate pentru distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri.

În ultimii ani, în municipiul Constanţa au avut loc mai multe scandaluri în care ar fi fost implicate grupări rivale. Astfel, în noiembrie 2007, trei bărbaţi au atacat un client al unui bar din municipiu, victima fiind rănită grav.

De asemenea, în vara lui 2008, într-o intersecţie din oraş, fratele unui cunoscut membru al lumii interlope din oraş a fost bătut şi lovit cu o toporişcă de persoane dintr-o grupare rivală, victima ajungând la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, de unde a fost transferat la un spital din Eforie. În aceeaşi zi, la interval de câteva ore, scandalul a continuat pe holurile unităţii sanitare din Eforie, unde trei persoane l-au atacat pe cumnatul bărbatului rănit, venit să-şi viziteze ruda imobilizată la pat. Victima a fost tăiată cu cuţitele pe faţă şi pe gât.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici