Şcoala prăbuşită din Odorheiu Secuiesc. Ministrul Educaţiei anunţă că va fi alocat un ajutor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că va fi alocat un ajutor pentru şcoala prăbuşită din Odorheiu Secuiesc.

484 afișări
Imaginea articolului Şcoala prăbuşită din Odorheiu Secuiesc. Ministrul Educaţiei anunţă că va fi alocat un ajutor

Ligia Deca a refuzat să facă speculaţii pe marginea incidentului spunând că aşteaptă date clare de la echipele de intervenţie şi de la specialişti.

„Suntem în legătură cu colegii noştri de la inspectoratul şcolar judeţean, am fost în legătură şi cu cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În continuare se încearcă identificarea celor care au fost în clădire. (...) Nu pot să speculez cu privire la număr (numărul victimelor n.r.). Ministerul va face tot ce ţine de instituţie ca ei să primeacă ajutor în zilele următoare”, a declarat Ligia Deca

Ministrul Educaţiei a mai spus că responsabilitatea aparţine celor care administrează clădirea.

„Avem o listă a clădirilor cu risc seismic, ultima actualizare a fost în luna octombrie. (...) Responsabilitatea este în dreptul celor care administrează direct clădirile”, a precizat Ligia Deca.

Incidentul a avut loc luni la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, judeţul Hargita. Un perete s-a prăbuşit, iar suprafaţa afectată este de aproximativ 200 mp, a transmis IGSU.

La locul intervenţiei au fost alocate numeroase echipe de intervenţie. În prima parte a intervenţiei, trei victime au fost extrase de salvatori din clădirea prăbuşită a Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc. O victimă a fost conştientă, alta a fost semiconştientă şi a treia a fost în stop cardio-repirator fiind aplicate manevre de resuscitare. Victima în stare gravă a fost transportată la spital, a anunţat ulterior IGSU.

„Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare şi este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.Se efectuează în continuare misiuni de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse sub dărâmături”, a comunicat IGSU.

Echipele de intervenţie acţionează în continuare şi caută în dărâmăturile rezultate din prăbuşirea peretelui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici