Cifre diferite prezentate de INSP şi GCS, privind rata de infectare din Bucureşti. Şcolile se închid după o rată de 3,4

INSP a modificat rata de infectare în Capitală, la 2,65, după ce în urmă cu câteva ore anunţa o rată mai mare de 3 la mia de locuitori, în raportul săptămânal publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

30995 afișări
Imaginea articolului Cifre diferite prezentate de INSP şi GCS, privind rata de infectare din Bucureşti. Şcolile se închid după o rată de 3,4

Capitala a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori

După ce iniţial în raportul săptămânal a apărut o incidenţă cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile în Bucureşti de 3,11 la mia de locuitori, INSP a actualizat datele şi a anunţat o rată de 2,65.

Imediat după raportul INSP, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat în bilanţul zilnic o rată de infectare de 2,69 pentru Bucureşti.

La o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori, şcolile trec în scenariul roşu. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că autorităţile au luat în calcul toate variantele posibile în aşa fel încât să nu fie puşi în pericol elevii şi profesorii.

Monica Anisie: Rata de infectare în Bucureşti este de 2,69

Rata de infectare cu Covid-19 în Capitală este de 2,69 la mia de locuitori, spune ministrul Educaţiei, Monica Anisie: „Noi am luat în calcul toate variantele posibile în aşa fel încât să nu fie puşi în pericol elevii şi profesorii”.

Întrebată marţi dacă şcolile intră în scenariul roşu zilele următoare, Anisie a răspuns că ministerul a luat în calcul toate variantele posibile în aşa fel încât să nu fie puşi în pericol elevii şi profesorii.

„Pot să vă spun că la momentul acesta rata la nivelul municipiului Bucureşti este de 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Prin urmare, am avut numai o şedinţă de lucru în aşa fel încât să fim pregătiţi dacă este nevoie de a intra în scenariul roşu”, a declarat ministrul Educaţiei.

La rândul său, prefectul Gheorghe Cojanu a spus că INS a rectificat rata de infectare şi aceasta este de 2,69.

„La o rată de 3 vom lua măsuri pentru a trece şcolile în scenariul roşu”, a afirmat Cojanu.

Acesta a adăugat că restaurantele, cinematografele şi sălile de spectacol nu s-au închis imediat după ce rata a ajuns la 1,5, ci la 1,86.

Astfel, după ce se va depăşi rata de infectare de 3 în Capitală, autorităţile vor lua măsuri: „Dar nu vom lua la 3,05 ci vom aştepta spre 3,4, ceva de genul acesta, ţinând cont şi de populaţia reală”.

În cazul în care rata se menţine peste 3 timp de trei zile la rând, grădiniţele şi şcolile intră în scenariul roşu.

 


Ştire iniţială. Datele au fost modificate ulterior

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a ajuns, în Bucureşti, la 3,11 la mia de locuitori. De la acest prag, şcolile intră în scenariul roşu şi se poate decide carantinarea oraşului. La Prefectura Capitalei este în desfăşurare o şedinţă de lucru. 

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 5 - 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Timiş şi Cluj.

27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Alba, Arad si Olt.

În 31 de judeţe şi municipiul Bucureşti se înregistrează o rată de incidenta cumulată peste 100/100.000 locuitori.

1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

De asemenea, 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60.1% din decese au fost la bărbaţi.

95.4% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat săptămâna trecută că este posibilă carantinarea unor sectoare ale Bucureştiului şi a unor cartiere, în cazul în care va creşte numărul cazurilor de COVID-19. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici