Capitala, sub ameninţarea carantinării pe sectoare. Prefectul Capitalei: Este posibilă, dacă rata de incidenţă creşte

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat miercuri că este posibilă carantinarea unor sectoare ale Bucureştiului şi a unor cartiere, în cazul în care va creşte numărul cazurilor de COVID-19. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 514 cazuri noi de COVID-19 şi anumite activităţi au fost restrânse.

6010 afișări
Imaginea articolului Capitala, sub ameninţarea carantinării pe sectoare. Prefectul Capitalei: Este posibilă, dacă rata de incidenţă creşte

Prefectul Capitalei: Este posibilă carantinarea pe sectoare dacă rata de incidenţă creşte

El a spus că dacă rata de incidenţă va ajunge la 3 cazuri la mia de locuitori se vor lua "măsuri extreme", el invocând şi starea de urgenţă. Luni, incidenţa pe Bucureşti era de 1,86 la mia de locuitori.

Starea de urgenţă se adoptă însă de către CNSU. Eu am spus că ne putem aştepta”, a mai spus Gheorghe Cojan.

„Luni vom şti cât este noua rată de incidenţă şi vom vedea. Voi solicita incidenţa defalcată pe sectoare”, a mai spus acesta, adăugând că în momentul de faţă nu vede alte restricţii care s-ar putea impune.

Gheorghe Cojanu a declarat, miercuri, că masca de protecţie va fi obligatorie la o distanţă de 50 de metri de şcoliile din Capitală.

„Au fost sesizări de la cetăţeni care stau foarte aproape de şcoli. Ne-am gândit şi la copii, şi la părinţii lor că totuşi distanţa de 100 de metri impusă şi în alte judeţe este prea mare. Ei vor să aplice masca pe nas şi gură la o distanţă mai mică. Astfel, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca această distanţă să fie micşorată la 50 de metri”, a spus Cojanu.

Întrebat dacă este posibilă închiderea şcolilor în Capitală, prefectul Capitalei a precizat că „deocamdată nu”, dar lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să se protejeze.

În Bucureşti se închid de miercuri barurile, cluburile, discotecile, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole şi saloanele.

În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 514 cazuri noi de COVID-19, iar de la debutul epidemiei până în prezent sunt 20.306 cazuri.

Marţi seară autorităţile au decis ca începând de astăzi în Capitală să se închidă restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole şi saloanele în care se organizează evenimente, dar nu şi "păcănelele".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici