Se reiau zborurile din Oradea spre Londra, din 1 februarie

Se reiau zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. Zborurile din Oradea către Bologna, Dusseldorf şi Milano rămân suspendate.

192 afișări
Imaginea articolului Se reiau zborurile din Oradea spre Londra, din 1 februarie

Se reiau zborurile din Oradea spre Londra, din 1 februarie

Primăria Oradea informează că Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie.

Compania şi-a suspendat, începând cu 10 ianuarie, toate cele patru zboruri de pe aeroportul Oradea, ca urmare a pandemiei, dar şi din cauza numărului mic de pasageri.

Compania anunţa, la acea vreme, că suspendarea va fi valabilă până la finalul lunii ianuarie, cu posibilitatea ca, în funcţie de evoluţia restricţiilor impuse de COVID-19 care afectează direct rezervările înregistrate, să fie prelungită şi în februarie.

„Aceasta s-a materializat într-un act adiţional la contractul de finanţare încheiat între Primăria Oradea şi Ryanair, prin care perioada în care zborurile sunt suspendate este adăugată la perioada contractuală. Spre exemplu, în cazul zborurilor care ies de sub contractul de subvenţie în iulie 2022, Dusseldorf, Londra şi Milano, ca urmare a demersului menţionat, acestea trebuie să opereze şi în luna august 2022, pentru a acoperi prevederile contractuale. Acest principiu va fi aplicat în situaţiile generate de pandemia de COVID- 19 şi pentru a folosi cât mai eficient aportul financiar al municipalităţii, mai clar, pentru ca zborurile să vină cu pasageri, nu goale. Având în vedere că pentru destinaţia Bologna există deja o suspendare, contractul va fi valabil până în septembrie 2022. În funcţie de evoluţia pandemiei, există posibilitatea ca operatorul să mai anunţe suspendări ale zborurilor, însă, important de menţionat este faptul că acesta îşi va respecta toate obligaţiile prevăzute de contractul de finanţare (număr de destinaţii, luni de operare, pasageri)”, anunţă sursa citată.

Într-un anunţ public, compania aeriană a transmis că, spre finalul anului trecut, numărul rezervărilor a scăzut drastic din cauza evoluţiei noii tulpini Omicron, drept urmare Ryanair a fost nevoită să-şi regândească planul şi să scadă capacitatea de zbor cu 33% pentru luna ianuarie în toată Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici