Sebastian Costea a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei

Sebastian Costantin Costea a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Decizia premierului de eliberare din funcţie a lui Costea a fost publicată luni, în Monitorul Oficial.

568 afișări
Imaginea articolului Sebastian Costea a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei

Sebastian Costea a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei

De altfel, Sebastian Costea, alături de fostul secretar de stat din acelaşi Minister, Nicolae Liviu Popa, (ambii preluaţi de la fostul ministru, Tudorel Toader) au rămas fără atribuţii atunci când Ana Birchall a preluat interimatul.

Ministrul interimar al Justiţiei a spus, întrebată de situaţie, că este un ”lucru de normalitate” având în vedere că răspunderea pentru decizii şi cheltuieli îi aparţine.

”În legătură cu acest aspect, este o decizie pe care eu am luat-o exact în momentul în care am preluat interimatul şi am preluat toate atribuţiile pe care eu le-am considerat necesare. Nu am făcut nimic altceva decât ce am făcut şi în februarie 2017 şi e un lucru de normalitate, având în vedere că eu răspund şi este absolut normal să ştiu pe ce se cheltuiesc banii, cum se cheltuiesc, cine semnează, pentru ce semnează, ce se avizează, ce nu se avizează, deci sunt lucruri absolut normale legate de buna desfăşurare a activităţii curente. Deci, absolut toate speculaţiile care au existat în ultima perioadă legate de acest aspect sper să fie clarificate”, a spus ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a semnat, pe 9 mai, schimbarea din funcţia de secretar de stat la Ministerului Justiţiei a lui Nicolae Liviu Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici